Trending

Κώστας Μπακογιάννης: Το Θεατρικό Μουσείο να γίνει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό μουσείο

Τους χώρους του «Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο» που αποτελούσε στο παρελθόν ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης αλλά εδώ και μερικά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή  συζήτησαν για τη σημερινή κατάσταση του Μουσείου εξαιτίας της αδράνειας του υπουργείου Πολιτισμού.

Σπάνια κειμήλια, το πολύτιμο ιστορικό αρχείο του, εκδόσεις, φωτογραφίες, κοστούμια αλλά και προσωπικά αντικείμενα μεγάλων πρωταγωνιστών του Ελληνικού Θεάτρου αποτελούν, μεταξύ άλλων, τον ανεκτίμητο θησαυρό που φιλοξενείται στους χώρους του στο κτίριο της οδού Ακαδημίας.

Οι άνθρωποι που δίνουν μάχη για να ξαναζωντανέψει το Θεατρικό Μουσείο και να αποτελέσει ένα σπουδαίο χώρο Πολιτισμού, ανοικτό και φιλόξενο για όλους, αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως η χρηματοδότηση αλλά και η απόλυτη  εγκατάλειψη της περιοχής από τον Δήμο με αποτέλεσμα να είναι βρώμική, αφώτιστη και ανασφαλής. Έθεσαν μάλιστα το ζήτημα της μετεγκατάστασής του, όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό αλλά δεν έχει γίνει.

«Για μας το Θεατρικό Μουσείο μπορεί να  αποτελέσει σπουδαίο κόμβο πολιτιστικής δραστηριότητας. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του και να συμπεριφερθεί με το σεβασμό που αρμόζει σε αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομία», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε ότι « το Θεατρικό Μουσείο μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Μουσείο. Να αξιοποιήσουμε τους μοναδικούς ανεκτίμητους πολιτιστικούς του θησαυρούς  και να το κάνουμε πόλο έλξης όχι μόνο για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αλλά για όλους όσοι επισκέπτονται την πόλη».

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

12 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

13 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

13 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

13 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

13 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

14 ώρες ago