Πε. Ιούλ 25th, 2024

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΙΝΑΛ ο Λάμπρος Παλάντζας και η Έντα Γκέμη

Δύο ακόμα κομμάτια στο παζλ του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής συμπληρώθηκαν σήμερα, μετά από τη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον Λάμπρο Παλάντζα και την Έντα Γκέμη , οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το βιογραφικό του Λάμπρου Παλάντζα

Ο Λάμπρος Παλάντζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη Γρεβενών, από πολύ μικρή ηλικία ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση, διετέλεσε μέλος της Ε.Γ της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είχε αδιάλειπτη συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, στην οικολογία και έντονη αντιρατσιστική δράση. Υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής». Ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι ιδιοκτήτης μιας από τις πιο δυναμικές εταιρείες στο χώρο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, της τουριστικής εξυπηρέτησης και της οικονομίας του διαμοιρασμού.

cof

Το βιογραφικό της Έντας Γκέμη

Πολιτικός επιστήμoνας με ειδίκευση στα θέματα διακυβέρνησης της μετανάστευσης και πολιτικών ένταξης.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London Metropolitan University) και μεταπτυχιακού διπλώματος (MA) στις Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Αλβανικά Λέκτορας και ερευνήτρια στα: ISR-Institute for Urban and Regional Research (Vienna); EUI- European University Institute (Florence), και UET-European University of Tirana.