Πε. Απρ 18th, 2024

Θ. Αμπατζόγλου στο kalpi19.gr: «Είμαστε η παράταξη που συνδυάζει τη γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα διοίκησης»

*στον Σωτήρη Πολύζο

«Είμαστε η παράταξη που συνδυάζει τη γνώση-την εμπειρία και την ικανότητα διοίκησης», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στη συνέντευξή στο kalpi19.gr.

Στην ερώτηση για το ποια είναι τα δυνατά σημεία του συνδυασμού του, ο κ. Αμπατζόγλου τονίζει ότι «Είμαστε μια παράταξη που συνδυάζει τη γνώση των τοπικών θεμάτων, την εμπειρία, την αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης και ταυτόχρονα διαθέτει την ορμή και το μεράκι των νέων υποψηφίων που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου τάσσεται υπέρ των συνεργασιών, λέγοντας ότι  «Είναι στο DNA της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και συνεργασίας, γι αυτό θα επιδιώξουμε προεκλογικά προγραμματικές συγκλίσεις και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές, προγραμματικές συνεργασίες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο στο kalpi. 19 και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Ερ. Κύριε Αμπατζόγλου, προ ημερών, πραγματοποιήσατε τη δεύτερη μεγάλη συγκέντρωσή σας. Ποια είναι η εικόνα σας δύο μήνες μετά την έναρξη της προεκλογική εκστρατείας του συνδυασμού «Μαρούσι-Νέα Εποχή»;

Απ. Σε αυτή τη δεύτερη συνάντησή μας, δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού «Μαρούσι στη Νέα Εποχή», τρεις είναι οι μεγάλες διαπιστώσεις. Σήμερα είμαστε και πιο πολλοί, πιο δυνατοί, και πιο έτοιμοι. Και βέβαια είμαστε υπερήφανοι, αφού έχουμε πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ασχέτως πολιτικής κατεύθυνσης και ιδεολογίας. Κάθε μέρα που περνά, γινόμαστε και πιο δυνατοί. Ερχόμαστε σε διαρκή επαφή με τους συμπολίτες μας, μοιραζόμαστε τις απόψεις μας μαζί τους και δημιουργούμε μια νέα, ισχυρή και σταθερή σχέση εμπιστοσύνης. Μέσα από την καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες βάζουμε τις ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία μιας πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας ευθύνης που θα οδηγήσει το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά.

Ερ. Ποια είναι τα δυνατά σημεία του συνδυασμού σας;

Απ. Οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν την υποψηφιότητά μας γιατί μας συγκρίνουν με τους άλλους υποψήφιους και κυρίως συγκρίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε υποψήφιου Δημάρχου και επιπλέον συγκρίνουν και την ομάδα των υποψηφίων της κάθε παράταξης. Γι’ αυτό μας ξεχωρίζουν. Και πραγματικά αισθάνομαι περήφανος, γιατί στις συγκρίσεις αυτές υπερέχουμε κατά κράτος. Είμαστε η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη ομάδα.

Είμαστε μια παράταξη που συνδυάζει τη γνώση των τοπικών θεμάτων, την εμπειρία, την αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης και ταυτόχρονα διαθέτει την ορμή και το μεράκι των νέων υποψηφίων που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα που κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο δυνατή. Το βασικό μας κριτήριο είναι το συμφέρον των πολιτών και οι ανάγκες της πόλης γι αυτό και το σύνθημά μας είναι “ο πολίτης πρωταγωνιστής”. Επιπλέον, και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό αποφεύγουμε τις οξύτητες και το διχαστικό λόγο και επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης. Επί της ουσίας, αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν κι αφήνουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν.

Ερ. Είστε ανοιχτός σε προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες;

Απ. Είναι στο DNA της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και συνεργασίας, γι αυτό θα επιδιώξουμε προεκλογικά προγραμματικές συγκλίσεις και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές, προγραμματικές συνεργασίες. Με φανερή κι όχι κρυφή ατζέντα.

Θα διεκδικήσουμε να πετύχουμε μία ισχυρή πρωτιά στην κάλπη αλλά θα επιδιώξουμε ταυτόχρονα να συνεργαστούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Επιδίωξή μας είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να μην επιτρέψουμε στα παντός είδους μικροκομματικά συμφέροντα, να εξυπηρετήσουν την ακυβερνησία και την οπισθοδρόμηση του Δήμου μας.

Ερ. Κύριε Αμπατζόγλου δηλώνετε ανοικτός στις συνεργασίες ωστόσο κατεβαίνετε με τη στήριξη της ΝΔ και του Ποταμιού. Άρα δεν είστε μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Τι απαντάτε;

Απ. Το ψηφοδέλτιό μας βεβαίως στηρίζεται από τη ΝΔ και το Ποτάμι είναι όμως πολυσυλλεκτικό αποτελούμενο από πρόσωπα που ανήκουν σε ευρύ πολιτικό φάσμα και εκπροσωπούν τους πολίτες του Αμαρουσίου. Όπως στην πολιτική έτσι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν ούτε ψέματα, ούτε μεγάλα λόγια ούτε βεβαίως και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Είναι παλιές συνταγές που τις έχει πληρώσει ακριβά η χώρα. Εμείς, δεν κρυβόμαστε απευθυνόμαστε με καθαρά λόγια και έργα στους πολίτες. Και θα ήθελα να πω απευθυνόμενος στον συνυποψήφιό μου Γιώργο Καραμέρο ότι δεν μπορείς να λες ότι είσαι ανεξάρτητος και ταυτόχρονα να έχεις λάβει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ και εσύ ο ίδιος έχεις διατελέσει αντιπεριφερειάρχης επιλεγμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλό είναι λοιπόν να μην παρουσιάζουμε στους πολίτες άλλο από αυτό που είμαστε μόνο και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους.

Ερ. Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το βάρος, εάν εκλεγείτε;

Απ. Το Μαρούσι που οραματιζόμαστε είναι ένας Δήμος –πρότυπο για όλη τη χώρα. Για παράδειγμα, ένα Μαρούσι που θα είναι πόλη φωτεινή- ασφαλής και πρωταθλητής στην καθαριότητα και την ανακύκλωση. Οι μεγάλοι άξονες του προγράμματος μας είναι η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε όλες τις γειτονιές και η ολοκλήρωση των έργων σε όλο το Μαρούσι. Επίσης, μεταξύ άλλων θα δώσουμε προτεραιότητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά με τον επανασχεδιασμό των συνθηκών κυκλοφορίας με νέες κυκλοφοριακές μελέτες, ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων, κατασκευή πεζοδρομίων σε κάθε γειτονιά, διασφάλιση του δικαιώματος στα άτομα με αναπηρία να κυκλοφορούν στο Μαρούσι χωρίς εμπόδια, τοποθέτηση νέων πεζογεφυρών και υιοθέτηση κι εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στάθμευσης σε όλη την πόλη με προτεραιότητα στο Κέντρο και τις γειτονιές με υπερτοπικές χρήσεις, που θα είναι δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους. Και βέβαια, θα διεκδικήσουμε από την Πολιτεία την κατασκευή κρίσιμων δημόσιων υποδομών όπως η Γραμμή 4 του Μετρό ή η επέκταση της Κύμης.

Παράλληλα επειδή θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού θα στηρίξουμε τα αθλητικά σωματεία, τη λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και τη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών προγραμμάτων που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Και το βασικότερο: Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να επανεξετάσουμε τους όρους , κάτω από τους οποίος θα συνυπάρξουν , οι οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις χρήσεις κατοικίας γιατί θέλουμε το Μαρούσι να γίνει τόπος υποδοχής επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας. Όλα όσα προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε, θα είναι αποτέλεσμα ενός διαρκούς διαλόγου με τους πολίτες. Γι’ αυτό, ξεκινάμε επισκέψεις στις γειτονιές, για να συν-διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας.