Δε. Απρ 29th, 2024

Ο Τόλκας, οι μετανάστες και ο Τζιτζικώστας

Τι αρμοδιότητα αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός.

Έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με τα πρόσωπα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό. Πέραν της πολιτικής σημειολογίας, στην οποία όλοι έχουν στοχεύσει, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ένα πιο ουσιαστικό παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τολκας, κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει και τον τομέα της σίτισης των μεταναστών. Πρόκειται για μία μεγάλη «μπίζνα» στην οποία δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες, κατά συνέπεια ο πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης του.

Για το σχετικό αντικείμενο ενδιαφέρον έχει επιδείξει επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ημαθίας ενώ κάποιοι λένε ότι με τα κέντρα μεταναστών ασχολείται επισταμένα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Απ’ ότι φαίνεται μόνο ο Ιβάν Σαββίδης δεν ασχολείται με τους μετανάστες. Προφανώς προτιμά να συζητά με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Υ.Γ.: Τελικά αυτός ο Τζιτζικώστας ασχολείται με πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι δείχνει. Και αυτός και ο διευθυντής του…