Τε. Απρ 24th, 2024

Πολλοί οι «μνηστήρες» για τον δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Μόνο ξεκάθαρα δεν είναι τα πράγματα στον δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, πέντε μήνες προτού στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, καθώς το τοπίο εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα ρευστό, με σχεδόν 10 υποψηφίους να εμφανίζονται διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου.

Το πρόβλημα είναι ότι με την απλή αναλογική, αν όλοι οι συνδυασμοί καταγράψουν ποσοστά, η διοίκηση του δήμου θα γίνει ένα δυσεπίλυτο σταυρόλεξο. Τα σίγουρα ονόματα είναι του νυν δημάρχου, Γιώργου Γκιώνη, του γιατρού Δημήτρη Βασιλείου, του Πάνου Ηλιακόπουλου και της Μαρίας Πρωτοπαππά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κανένας από τους παραπάνω δεν έχει κομματικό χρίσμα ή έστω στήριξη.

Αντιθέτως, κομματικό χρίσμα έχει ο Χρήστος Αποστολόπουλος από το ΚΚΕ, υποψήφιος και στις εκλογές του 2014, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Περισσό.

Από τον χώρο της Κεντροαριστεράς το τελευταίο διάστημα κινείται ο πρώην δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος είχε εκλεγεί στο παρελθόν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, οπότε θα αναζητήσει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, ειδικά μετά την αποχώρηση από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δημήτρη Στάμου.

Στην πόλη, δε, συζητείται και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο ανεξάρτητος Παύλος Παύλου, αλλά και ο απόστρατος αστυνομικός Γιάννης Καραπανάγος.

Το ερώτημα που προκύπτει εσχάτως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει έναν από τους παραπάνω υποψηφίους ή θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο, με το όνομα του Ηλία Κοφινά να έχει πέσει στο τραπέζι.