Πα. Απρ 26th, 2024

Ο Ανδρέας Μαρίνος υποψήφιος για τον δήμο Πηνειού

Μετά την είδηση ότι ο νυν δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Νομό Ηλείας, έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών και συναντήσεων μιλώντας με αυτοδιοικητικά στελέχη από όλους τους χώρους αλλά και με άλλους υποψηφίους για τον δήμο Πηνειού.

Ο πρωην βουλευτής της ΝΔ  Ανδρέας Μαρίνος, φαίνεται ότι θα αναλάβει την ηγεσία της «γαλάζια» παράταξης εν όψει των επικείμενων δημοτικών ελογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι που οδήγησαν τον πρώην βουλευτή να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Πηνειού είναι η παρακίνηση των πολιτών και των στελεχών της ΝΔ, που μιλούν για ένα πρόσωπο με εξαίρετο ήθος, συνεπή επαγγελματική πορεία και πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία.

Προσωπικά Στοιχεία

Επάγγελμα: Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ. Πύργου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Οργανώθηκε στην ΟΝΝΕΔ Πύργου το 1978 και το 1982 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Καρδιακαυτίου, στην οποία παρέμεινε έως και το 2004.
Το 2002 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας και την ίδια επιτυχία επανέλαβε στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006.
Το 2005 εκλέγεται μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς επίσης και μέλος της επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.
Από το 2006 έως το 2010 ήταν μέλος της Επιτροπής Νέας Γενιάς και Αθλητισμού της Ε.Ν.Α.Ε.
Το 2007 εκλέγεται παμψηφεί Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας.
Το 2008 εκλέγεται από το Νομαρχιακό Συμβούλιο μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στις Περιφερειακές Εκλογές εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος.
Στις 01-01-2011 εκλέγεται μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Ιούνιο του 2011 μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης.
Συμμετείχε σε όλα τα συνέδρια της παράταξης από το 1982 μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, εκλεγόταν μέλος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ηλείας, της οποίας διετέλεσε και Αντιπρόεδρος.