Πα. Μαρ 29th, 2024

«Ιωάννινα 2023 – Το μέλλον σήμερα» ο συνδυασμός της Τατιάνας Καλογιάννη για τον δήμο Ιωαννιτών

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση κόσμου στην επίσημη πρώτη της υποψήφιας δημάρχου Ιωαννιτών, Τατιάνας Καλογιάννη.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα η Τατιάνα Καλογιάννη παρουσίασε το έμβλημα της παράταξης, που είναι το περίγραμμα του δήμου και το όνομα «Ιωάννινα 2023 – Το μέλλον σήμερα» τονίζοντας ότι μία θητεία είναι αρκετή για να μπουν οι βάσεις της αναγέννησης στο δήμο.

Η αντιπεριφερειάρης και υποψήφια για τον δήμο Ιωαννιτών ξεκίνησε την ομιλία της  με αναφορές στη μακρά πολιτική διαδρομή της οικογένειά της, κάνοντας λόγο για  «προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον» μεταξύ άλλων, του «κραταιού πατέρα» και του «άξιου αδερφού».

Στο βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη της εκδήλωσης  καταγράφονταν το έργο της στην περιφέρεια Ηπείρου στο πλευρό του Αλέκου Καχριμάνη και μεταξύ άλλων μίλησαν για την ίδια ο Κώστας Αγοραστός, ο Στέργιος Πιτσόρλας, ο Νίκος Μαντζούφας, ο Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι εξήραν το έργο της, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο προέβλεψε ότι θα είναι μια πολύ καλή δήμαρχος.

Το έργο που προβλήθηκε ιδιαίτερα ήταν η μονάδα απορριμμάτων, οι πολιτιστικές διαδρομές , το ΕΣΠΑ, οι μεταφορές, τα ενεργειακά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι δυνατότητες που έχει ο δήμος, η σημερινή του κατάσταση, η διάθεση νέων και έμπειρων στελεχών να συμπορευτούν μαζί της, οι υφιστάμενες χρηματοδοτικές πηγές και κυρίως η αγάπη της για την πόλη.

Η κ. Καλογιάννη άσκησε κριτική στην παρούσα δημοτική Αρχή  τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του πρωταγωνιστή».

 «Δεν ζητούμε λευκή επιταγή, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η τετραετία που αναφερόμαστε είναι αρκετή και για να υλοποιήσουμε τα έργα που είναι αναγκαία σήμερα και για να καθορίσουμε με εδραίο και βάσιμο τρόπο τα έργα που θα διαμορφώσουν την επόμενη δεκαετία.

Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει πολιτικό κόστος, γι’ αυτό και δεν έχουμε κανέναν δισταγμό να ορίσουμε το χρόνο που θα κριθούμε.

Μία θητεία, για μας, είναι ο ελάχιστος αλλά και ο μέγιστος χρόνος για την συνεισφορά σε μία πολιτική θέση τέτοιας κλίμακας.

Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά για να θέσουμε τις βάσεις αναγέννησης της πόλης μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καλογιάννη παρουσίασε οκτώ προγραμματικούς  άξονες και έκανε γνωστό ότι στην επόμενη ανοιχτή συγκέντρωση θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων.

«Ζητούμε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση που θα προκύψει από την μαζική συμμετοχή σας στις εκλογές του Μαΐου, και την στήριξη στο σχέδιο μας», κατέληξε στην ομιλία της.

Βροντερό «παρών» στην εκδήλωση της υποψήφιας δημάρχου έδωσαν πλήθος «γαλάζιων» στελεχών και προσωπικοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την παράταξη του έτερου υποψήφιου δημάρχου Νίκου Γκόντα παρευρέθηκαν ο Βασίλης Κοσμάς, όπως επίσης και ο Γρηγόρης Γκίκας, αλλά και οι δημοτικοί  κ.κ. Λισγάρας και Τζίμας.

Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μαρία Νάκα, ο δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παπασπύρου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης κ.α.