Πα. Απρ 19th, 2024

«Παρέλαση» υποψηφίων της ΝΔ στη συνεδρίαση υπό τον Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Σε προσκλητήριο για παλιούς και νέους Νεοδημοκράτες μετατράπηκε η χθεσινή σύσκεψη στελεχών του κόμματος υπό τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εντύπωση προκάλεσαν οι παρουσίες ιστορικών στελεχών, αλλά και επίδοξων υποψηφίων στις δυο λίστες της ΝΔ, σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έδωσαν βροντερό «παρών».

Οι παρουσίες είχαν την αξία τους χτες το βράδυ στο Ηλέκτρα Παλλάς, καθώς 19 ονόματα που πιθανολογείται ότι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στις δυο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, φρόντισαν να είναι εκεί.

Δυο από τις φημολογούμενες υποψήφιες φρόντισαν πάντως να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα ριχτούν στη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Πρόκειται για την Κατερίνα Σταμούλη και την Μαρία Καρατενίζη, οι οποίες ήταν αναμενόμενο να αποχωρήσουν από τις υποψηφιότητες, αφού εκλέχτηκαν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Αντιθέτως, οι υπόλοιπο επίδοξοι υποψήφιοι, δεν αρνούνται τις προθέσεις τους. Το «παρών» έδωσαν από τη Β’ Θεσσαλονίκης, που είχε δυναμική παρουσία στελεχών, οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Φάνης Παπάς, Πάρης Τσογκαρλίδης, Γιάννης Καραγιάννης,  Ανατολή Κωνσταντινίδου, Κώστας Ευθυμίου και Κατερίνα Ζιούτα κι από την Α’ Θεσσαλονίκης οι Άννα ΕυθυμίουΔιαμαντής Γκολιδάκης, Βίκυ Νάκου, Βίκυ Ευταξά, Σύνθια Σάπικα, Δημήτρης ΚούβελαςΔημήτρης Πανοζάχος, Ελένη Φύκα και Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, όπως και ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, που θα πολιτευτεί πιθανότατα στην Πιερία.

Από τα ιστορικά στελέχη δεν έλειψαν οι πρώην βουλευτές Χρήστος Κοσκινάς, Αδάμ Ρεγκούζας, Κώστας Ζαχαράκης, Γιώργος Σαλαγκούδης, Δημήτρης Γαλαμάτης και Βασίλης Βαρδαρινός (Χαλκιδική).

Επίσης, παρέστησαν όλοι οι εκλεγμένοι «γαλάζιοι» δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης (Λάζαρος Κυρίζογλου, Γιάννης Καραγιάννης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Πέτρος Σούλας, Διαμαντής Λιάμας, Γιάννης Τσουκνιδάς, Ευθύμιος Φωτόπουλος και Αστέριος Γαβότσης), αλλά και υποψήφιοι δήμαρχοι, όπως ο Ηλίας Ζάχαρης (Νεάπολης – Συκεών) και Γιάννης Δαρδαμανέλλης (Καλαμαριά).

Στην εκδήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου για το δήμο Θεσσαλονίκης, παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, πλην Έλενας Ράπτη, δηλαδή οι κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Πηγή: www.voria.gr