Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Δήμος Αμαρουσίου εκθέτει τον Νικολαράκο: Περιφέρεται «σαν τον κλέφτη» και αναπαράγει fakenews

Με αφορμή το «οδοιπορικό» που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, στις παιδικές χαρές της πόλης, και τις επισημάνσεις του σε επιλεκτικές στάσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, του απάντησε σε υψηλούς τόνους εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου λέγοντας του ότι:

“Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει συνολικά 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες της πόλης και αποτελεί τον μοναδικό Δήμο σε πυκνότητα παιδικών χαρών σε αναλογία κατοίκων.

Το Μαρούσι αποτελεί έναν από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που κόντρα στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και το χρονοβόρο των διαδικασιών, έχει λάβει πιστοποιήσεις για όλες τις παιδικές χαρές του, και με συνέπεια εφαρμόζει την ισχύουσα Νομοθεσία και συγκεκριμένα την υπουργική απόφαση 24892/2009 διενεργώντας επιβλέψεις, συντηρήσεις, παρεμβάσεις και ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τις παιδικές χαρές σε συστηματική βάση επιμελούνται και συντηρούν τα δημοτικά συνεργεία και βάσει σχεδιασμού δρομολογούνται προμήθειες και εγκαταστάσεις νέων οργάνων σε όλες τις παιδικές χαρές.

Ήδη κατά προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε επίπεδο εργασιών συντήρησης, ανανέωσης οργάνων, περιφράξεων, προμήθειας ειδικών σημάνσεων και σήμερα 23 Ιανουαρίου 2019 διεξήχθη ο ανοικτός διαγωνισμός στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος» για την πλήρη ανακαίνιση των παιδικών χαρών, συνολικού ύψους 273.000 ευρώ, με αιχμή τον ετήσιο σχεδιασμό του Δήμου για ανακαινισμένες και ευπρεπείς παιδικές χαρές, έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά την άνοιξη.

Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των παιδικών χαρών είναι συνεχείς σε όλη τη διάρκεια του έτους και αυτό προκύπτει και από την πρόσφατη, μόλις ημερών, εκτενή ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου  με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στις παιδικές μας χαρές, σε όργανα, δάπεδα, παγκάκια, πινακίδες αλλά και με την τοποθέτηση σκιάστρων στις παιδικές χαρές με μεγάλη ηλιοφάνεια – μία καινοτομία του Δήμου Αμαρουσίου που ήδη πολλοί Δήμοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να ακολουθήσουν- και συγκεκριμένα στις παιδικές χαρές επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδας, στο Ο.Α.Κ.Α και στη συμβολή Παπαναστασίου και Τσακάλωφ στα Ανάβρυτα, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται το παιχνίδι των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι εργασίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, βάσει του ετήσιου σχεδιασμού του Δήμου, που προβλέπει ότι ο χειμώνας να είναι περίοδος προετοιμασίας με ορίζοντα οι παιδικές χαρές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους θαμώνες τους μόλις μπει η Άνοιξη.

Όσον αφορά στο ζήτημα της φύλαξης στις παιδικές χαρές, να θυμίσουμε στον κύριο Νικολαράκο, ότι ο Δήμος μας ήταν ο πρώτος που συνέστησε το πρόγραμμα φύλαξης των γειτονιών και φυσικά δεν ήταν με δική του ευθύνη η λήξη του προγράμματος όπως και η διάλυση της δημοτικής Αστυνομίας δηλωτικές την παθογένεια της αυτοδιοίκησης στη χώρας.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Νικολαράκος, να περιηγείται «σαν τον κλέφτη» και να αναπαράγει fakenews που του γυρίζουν μπούμερανγκ, όπως στην περίπτωση των επιθέσεων των αδέσποτων ζώων στη Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, θα του προτείναμε να έλθει σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Δήμου και μαζί να περιηγηθεί σε όλες τις παιδικές χαρές ώστε επίσημα να ενημερωθεί για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια ώστε σήμερα από 25 να έχουμε αυξήσει κατά 15 τις παιδικές χαρές στο Μαρούσι, όπως και τις εργασίες που κάθε χρόνο εκτελούνται και όσες επιπλέον έχουν προϋπολογιστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατανοούμε και αποδεχόμαστε την απειρία και την έλλειψη γνώσης του κ. Νικολαράκου, στα αυτοδιοικητικά ζητήματα αλλά δεν δεχόμαστε την κακοπιστία του”, καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.