Σα. Απρ 20th, 2024

«Μάχη χαρακωμάτων» στον δήμο Βύρωνα

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου στον δήμο Βύρωνα, με το πολιτικό τοπίο να μην έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα από τις εκλογές του 2014 και τον μοναδικό που μπορεί να χαρακτηριστεί αποδυναμωμένος να είναι ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος, Ακης Κατωπόδης.

Εκτός από τη φθορά πέντε ετών που έχει, πρέπει να αντιμετωπίσει και τον συνδυασμό της Βασιλικής  Σαρόλα, η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και, παρόλο που όσοι έχουν αποχωρήσει βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η ίδια ήταν πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος, περνώντας και τον γιο του δημάρχου.

Εξίσου πολύπλοκα είναι τα πράγματα και στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με τα ίδια πρόσωπα που κατέβηκαν πριν από πέντε χρόνια να κατεβαίνουν και τώρα.

Χρήστος Γώγος και Μίλτος Μπαντής θα τεθούν αντιμέτωποι, με τον πρώτο να έχει τη στήριξη του πρώην δημάρχου Ν. Χαρδαλιά και τον δεύτερο περισσότερων στελεχών της Ν.Δ.

Ενδεικτικό είναι ότι στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού του Μίλτου Μπαντής απηύθυναν χαιρετισμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Από τον ευρύτερο χώρο του Κέντρου θα είναι υποψήφιος ο Αλ. Σωτηρόπουλος, ενώ από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι για ακόμα μία φορά ο Παναγιώτης Πάλμος.