Πα. Απρ 26th, 2024

«Αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμος Ιωαννιτών

Δεν έχουν τέλος οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, με το κυβερνών κόμμα μόλις τέσσερεις μήνες πριν τις κάλπες του Μαΐου να βρίσκεται προς αναζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου για τον μεγαλύτερο δήμο της Ηπείρου.

Από τη μια πλευρά η Ολομέλεια της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων απέρριψε το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, όπως το 2014 που στήριξε την αμιγώς κομματική υποψηφιότητα του Λάζαρου Νάτση και αποφάσισε τη δημιουργία ενός μεγάλου, προοδευτικού μετώπου ανοιχτό σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης συνεργασιών στον δήμο Ιωαννιτών, πολλά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στήνουν «γέφυρες» με τη δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου Θωμά Μπέγκα, αλλά και του υποψήφιου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, επίσης προερχόμενου από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του φαίνεται να δημιούργησε «πονοκέφαλο» στο επιτελείο του νυν δημάρχου.

Την ίδια στιγμή ο επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Ιωαννιτών, Λάζαρος Νάτσης, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει το κυβερνών κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 καταγράφοντας το ποσοστό το 13,8% που δεν του επέτρεψε την είσοδο στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, επιμένει σε αυτόνομη κάθοδο και περιορίζεται σε συνεργάσιες με όσους τον ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Νάτσης σε ερωτήσεις αναφορικά με τις προθέσεις του για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος, μην αφήνοντας περιθώρια για συνεργασίες, καθώς έχει ήδη κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με το «στρατόπεδο» του Μωυσή Ελισάφ.