Πα. Απρ 19th, 2024

Το όνομα και το σύμβολο του συνδυασμού της ανακοίνωσε η Ρένα Καραλαριώτου για τον δήμο Λαρισαίων

 

Ξεκίνησε –και επίσημα- την προεκλογική της κούρσα η Ρένα Καραλαριώτου, ανακοινώνοντας σήμερα στη Λάρισα το όνομα της νέας παράταξης, καθώς και το λογότυπο της. Πλαισιωμένη από τον πρώην δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη και τον Θανάση Μαμάκο, η κα Καραλαριώτου στην ομιλία της επεσήμανε:

“Λάρισα Μπροστά” είναι το όνομα του συνδυασμού μας. Του συνδυασμού που αποτελείται από τη συνένωση των δημοτικών παρατάξεων “Λάρισα-Νέα Αρχή” και “Λάρισα-Πόλη του Αύριο” και μαζί, νέων δυνάμεων και ομάδων πολιτών της πόλης μας, που θέλουν η Λάρισα να προχωρήσει Μπροστά και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες της.

“Λάρισα Μπροστά” είναι ο συνδυασμός που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους μέσα από ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης μας.

Και αυτό τον ενωτικό ρόλο υιοθετούμε, όχι μόνο στην προεκλογική μάχη, αλλά και την επόμενη μέρα.

Επιλέγουμε τους καλύτερους για τις θέσεις ευθύνης, αξιοποιούμε τις γνώσεις και τις ικανότητες των στελεχών μας, μοιραζόμαστε τεχνογνωσία, ανταλλάσσουμε απόψεις, ακούμε και αναθεωρούμε

Ένας συνδυασμός ανοιχτός στις νέες ιδέες και στους ικανούς ανθρώπους, που μοναδικό στόχο έχει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών και να διευκολύνει με πρακτικές λύσεις την καθημερινότητά τους. Και, κυρίως, να παρουσιάσει ευκαιρίες ανάπτυξης στους Λαρισαίους, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα .

Η εικόνα και η κατάσταση της πόλης μας –μιάς από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, ενός σημαντικού κόμβου της κεντρικής Ελλάδας− δεν είναι αυτή που της αξίζει, δεν είναι αυτή που αξίζει στους Λαρισαίους.

Η πόλη βιώνει τη στασιμότητα και πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένη λογική χωρίς αναπτυξιακή φιλοσοφία. Η μετριότητα, η αναποτελεσματικότητα, η αδράνεια και οι ξεπερασμένες νοοτροπίες κυριαρχούν.

Μια σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να πάει Μπροστά όταν πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς σαφείς στόχους.

Για να πάει Μπροστά η Λάρισα χρειάζεται το άνοιγμα μιας νέας περιόδου !Χρειάζεται άμεσα αλλαγή! Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα. Δράσεις με σαφή κατεύθυνση. Δράσεις που θα στοχεύουν σε δυναμικές λύσεις και σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Για να πάει Μπροστά η Λάρισα χρειάζεται ένα νέο τρόπο διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια .  Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού

Για να πάει Μπροστά η Λάρισα   χρειάζεται συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση.  Χρειάζεται να μπει ένα  τέλος στις μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης

Για να πάει Μπροστά η Λάρισα χρειάζεται ανανέωση, νέους ανθρώπους με έμπνευση, όραμα και νέες αντιλήψεις . Χρειάζεται μια νέα αρχή για  να αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες. Χρειάζεται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για να πάει Μπροστά η Λάρισα χρειάζεται έναν Δήμο που θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα παρεμβαίνει ουσιαστικά στην καθημερινότητα για να γίνει η Λάρισα πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη.

 

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Η γέφυρα και το ποτάμι είναι τα βασικά στοιχεία του λογοτύπου του συνδυασμού μας. Χαρακτηρίζουν και είναι κύρια σημεία αναφοράς της πόλης μας, της Λάρισας.

Αναφέρθηκα νωρίτερα στις συνέργειες και στην ενότητα.

Η γέφυρα είναι ένα σύμβολο που ενώνει. Ενώνει τις περιοχές, γεφυρώνει τα χάσματα, ενώνει όλους τους Λαρισαίους. Παράλληλα σηματοδοτεί το πέρασμα από το στάσιμο παρόν στο μέλλον, το πέρασμα στη νέα εποχή που χρειάζεται η Λάρισα. Το πέρασμα στην ευρωπαϊκή Λάρισα.

Ως σύμβολο ενότητας υπογραμμίζει την ανάγκη να κάνουμε όλοι μαζί –ενωμένοι– ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη μας. Νέο ξεκίνημα για έναν Δήμο σύγχρονο, ικανό να προσφέρει καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Το ποτάμι είναι ένα σύμβολο προόδου και διαρκούς κίνησης προς τα εμπρός. Το ποτάμι κυλάει ασταμάτητα, ξεπερνάει εμπόδια, παράγει ενέργεια, γονιμοποιεί, θρέφει τη γη ,δημιουργεί ευημερία.

Το ποτάμι αποτελεί στοιχείο σύνδεσης με το αρχαίο θέατρο, το κέντρο της πόλης, την αγορά, την τοπική οικονομία. Τις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης στολίζει η σύνθεση το «Γλυπτό ποτάμι» της Νέλλας Γκόλαντα με τα σιντριβάνια να οδηγούν νοερά τον επισκέπτη στο ποτάμι.

Το ποτάμι, για εμάς, είναι μοχλός για την ανάπτυξη της πόλης μας, την ανάδειξη της  ταυτότητας της, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προσέλκυση τουρισμού και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της.

Θα μου επιτρέψετε να το επαναλάβω. Ενωνόμαστε για τον τόπο μας, επιλέγουμε την πρόοδο και τη δουλειά. Πάμε επιτέλους Μπροστά.

“Λάρισα Μπροστά”

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί στις 30/1, όπου αναμένεται η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της παράταξής της και η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων. 

Δείτε την ανάρτηση της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων: