Τε. Ιούν 12th, 2024

Εκτός ΝΔ οι «αντάρτες» της Πελοποννήσου που στηρίζουν Τατούλη

Τις πρώτες διαγραφές «ανταρτών», που παρέμειναν στην παράταξη Τατούλη πηγαίνοντας κόντρα στην κεντρική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσαν οι ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Όπως είχε γράψει το kalpi19.gr, αναμενόμενες ήταν οι διαγραφές των «γαλάζιων» στελεχών που έσπασαν τη «γραμμή» του κόμματος για στήριξη στον Παναγιώτη Νίκα και ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν την μάχη της 26ης Μαΐου στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, καθώς το θέμα είχε πάρει σημαντικές διαστάσεις με τα περισσότερα τοπικά στελέχη της ΝΔ να θέλουν την απομάκρυνση των «ανταρτών», προκειμένου να αποκαταστεθεί η εικόνα «μπάχαλου» που επικρατούσε στην Περιφέρεια.

Συνεπώς από την Νέα Δημοκρατία διαγράφηκαν οι:

Αντωνία Μπούζα, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Απόστολος Γκούνης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας,
Βασίλειος Σιδέρης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας,
Απόστολος Παπαφωτίου μέλος της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας,
Γεώργιος Πετρίτσης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας και
Ιωάννης Μπουκουβάλας μέλος της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr, το κομματικό μέλλον των Ντία τζανετέα, Θανάση Γκίκα, Σταματικής Μπελεγρή και Ηλία Κανελλάκη θα κριθεί εντός των προσεχών ημερών.

Για τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, τον Χαράλαμπο Αφάλη και τον Γιώργο Μπουλούκο, όπως και για τους υπόλοιπους αντάρτες θα εισηγηθούν οι ΝΟΔΕ και θα αποφασίσει τελικά το πειθαρχικό όργανο της ΝΔ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας αναφέρουν:

«Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων μας, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει ενωμένη στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών -και στην Πελοπόννησο- και όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη να συνασπιστούν στον κοινό αγώνα, κάποιοι επέλεξαν διαφορετικές διαδρομές αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απερίφραστα και με όλες της τις δυνάμεις τον κ. Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτόν τον δρόμο καλέσαμε κατ’ επανάληψη όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Παράταξή μας, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος». Κάλεσμα στο οποίο κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν, γυρνώντας την πλάτη στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις, τις επιλογές και τις συντονισμένες δράσεις του Κόμματός μας.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Απόστολου Κράτσα.
Η διαγραφή, σήμερα, των:
Αντωνία Μπούζα, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Απόστολου Γκούνη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας,
Βασίλειου Σιδέρη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας,
Απόστολου Παπαφωτίου μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας,
Γεωργίου Πετρίτση, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας και
Ιωάννη Μπουκουβάλα μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Λακωνίας,
μας βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνους και ευχόμαστε, έστω και μέσα στις επόμενες ημέρες, να πρυτανεύσει η λογική, για το κοινό καλό, το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου και τη στήριξη των επιλογών του Κόμματός μας.

Ας αποτελέσει η παρούσα πράξη ορόσημο μιας δυναμικής επανεκκίνησης της Παράταξής μας στην Πελοπόννησο, απαλλαγμένης από διχαστικές απόψεις και ιδιοτελείς επιλογές. Ορόσημο σύμπνοιας και ομόνοιας ενόψει της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές».