Τε. Απρ 24th, 2024

Αναταράξεις στην παράταξη Βαλιώτη για τον δήμο Σπάρτης έφερε η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα του νυν δημάρχου Σπάρτης, Βαγγέλη Βαλιώτη, φιγουράρει στις πρώτες 99 υποψηφιότητες, τις οποίες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγής» θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαλιώτης ανήκει στην κατηγορία των 19 εν ενεργεία δημάρχων, οι οποίοι σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα θα λάβουν το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επιλέξει να δοκιμαστούν εκ νέου στις προσεχείς εκλογές, μια απόφαση που ήρθε μετά από συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για κοινή κάθοδο στη βάση συμπεφωνημένου προγράμματος.

Ωστόσο, η στήριξη της Κουμουνδούρου στην υποψηφιότητα Βαλιώτη δεν ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη από τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», όπου σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr δημιουργήθηκαν αναταράξεις στο εσωτερικό της παράταξης, με στενούς συνεργάτες του Βαγγέλη Βαλιώτη όπως οι Μοιράγιας, Αποστολάκος, Γαλανοπούλου να προβληματίζονται για το αν θα κατέλθουν στο πλευρό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα, μερικά 24ωρα μετά την γνωστοποίηση των υποψήφιων δημάρχων που θα λάβουν μέρος στην «μάχη» του Μαΐου με τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοτική παράταξη του δημάρχου Σπάρτης έσπευσε να εκδόσει ανακοίνωση όπου αφήνει αιχμές για το χρίσμα που έλαβε από το κυβερνών κόμμα ξεκαθαρίζοντας ότι «ούτε είχε , ούτε έχει , ούτε σκοπεύει να αποκτήσει κομματικά χαρακτηριστικά κι εξαρτήσεις». 

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης»:

«Η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», με επικεφαλής το Δήμαρχο Ευάγγελο Βαλιώτη ,  ούτε είχε , ούτε έχει , ούτε σκοπεύει να αποκτήσει κομματικά χαρακτηριστικά κι εξαρτήσεις

Η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται από διάφορους κύκλους να τη «χρωματίσουν» ως κομματική υποψηφιότητα κατά  τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , δηλώνει απερίφραστα και ξεκάθαρα , πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
Ως παράταξη θεωρούμε πως : «άλλο κόμμα κι άλλο αυτοδιοίκηση» .

Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη κι όχι υποταγμένη σε κομματικές σκοπιμότητες και  φιλοδοξίες προσώπων, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών .
Γι’ αυτό η παράταξή μας  ΜΠΟΡΕΙ να ενώνει ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής  τοποθέτησης και κάνει  ανοιχτή πρόσκληση σε κινήσεις αυτοδιοικητικές και  σε όλους τους συμπατριώτες μας που θέλουν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.

Με βάση το όραμά μας για ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, με υψηλού και συγχρόνου επιπέδου παροχή υπηρεσιών, φιλικό, εξωστρεφή και δημιουργικό , με ενεργό συμμετοχή των πολιτών  και τήρηση των κανόνων διαφάνειας και δημοκρατίας σε κάθε έκφρασή του.
Ένα Δήμο Σπάρτης που θα βαδίσει , επιτέλους , στο δρόμο της ανάπτυξης , τον οποίο ανοίξαμε με την πρώτη περίοδο της θητείας μας , ξεφεύγοντας από το τέλμα, στο οποίο τον είχαν βυθίσει επί 10ετίες».