Τρ. Απρ 23rd, 2024

«Χάος» στην παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού – Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Με ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο Πέτρος Ινιωτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του αντιδημάρχου Ηρακλείου.

Μάλιστα ο ίδιος επισκέφθηκε τον Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του, όπου και παρέδωσε την επιστολή παραίτησης του.

«Σάς υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και σας κάνω γνωστή την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δύναμη Πολιτών, αρνούμενος να συμπράξω περαιτέρω στην παγίωση και τη διατήρηση συνθηκών που στο ξεκίνημα της πορείας μας ήταν αδιανόητες… Η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», με τη δυναμική που διέθετε, μπορούσε να αποτελέσει ρευματικό, κοινωνικό χώρο με ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχής, ικανό να μετασχηματίζει θετικά τις γνωστές πρακτικές και να διαμορφώνει τη νέα νοοτροπία που είχε ανάγκη η πόλη. Ακόμη και να προχωρήσει στις αναγκαίες ρήξεις που όλοι αναγνωρίζουν ως απαραίτητες.  Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό με δική σας ευθύνη που από το ξεκίνημά μας αλλά ούτε στη συνέχεια  αντιληφθήκατε την αξία των συμμετοχικών διαδικασιών σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της παράταξης.  Έτσι είδαμε να «τορπιλίζετε» τη δημιουργία της παράταξης και την εκλογή των οργάνων της στη μία και μοναδική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε μετά την εκλογή μας» , αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Με την σειρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση με την οποία δέχεται την παραίτηση Ινιωτάκη και τον ευχαριστεί για την συνεργασία του στον δήμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Ινιωτάκη για την αγαστή συνεργασία μας και για την προσφορά του, τόσο στον Δήμο Ηρακλείου όσο και στην παράταξη της «Δύναμης Πολιτών».  Του εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κι αν επιλέξει στην συνέχεια της πορείας του.»

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του πρώην αντιδημάρχου σχετικά με τις πολιτικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν την παραίτησή του, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Κρήτη ξεκαθαρίζει ότι δε θα … καθίσει στο σπίτι του. «Όλη η ζωή μου είναι μια διαδικασία προσφοράς στα κοινά, είτε μέσω του επιστημονικού μου φορέα είτε μέσω της αυτοδιοίκησης τώρα » είπε ο ίδιος προαναγγέλλοντας επόμενα βήματά του. Έκανε λόγο για μια «νέα αφετηρία στο νέο κύκλο που έχει να κάνει όχι μόνο με το δήμο, αλλά και με την ΠΕΔ Κρήτης και την Περιφέρεια ολόκληρη».