Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Σπάρτης ο Γρηγόρης Αποστολάκος

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Σπάρτης ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος, όπως πρώτο είχε γράψει το kalpi19.gr.

Ο κ. Αποστολάκος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στο τέλος του 2018. Η εποχή μας τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η Ελλάδα της κρίσης αλλάζει δραματικά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία βάλλονται. 
Μέσα σε αυτή την κοσμογονία, πόλεις και περιοχές της πατρίδας μας προσαρμόζονται, ανταγωνίζονται, καινοτομούν και προκόβουν.

Η Σπάρτη παραμένει παθητικός θεατής. Μένει ακίνητη. Στέκεται αμήχανη. Αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Δείχνει να μη βλέπει, να μην ακούει. Δεν διεκδικεί, όπως δικαιούται, όλα όσα της ανήκουν και αναλογούν σε εκείνους που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην ιστορική πόλη μας. Έτσι οδηγείται στο περιθώριο και τον μαρασμό. Φοβισμένη για το παρόν και αδύναμη για το μέλλον, δυστυχώς, δεν υπερασπίζεται το μεγαλειώδες και μοναδικό της ιστορικό παρελθόν. Είναι ευθύνη όλων να ανατραπεί η πραγματικότητα αυτή. Λίγοι πολίτες στον κόσμο, έχουν αυτό το ιστορικό χρέος απέναντι στην πόλη τους.

Η Σπάρτη, ο Μυστράς, όλος ο Δήμος, έχουν δικαίωμα να ελπίζουν, να διεκδικούν και να δημιουργούν!
Οι διαπιστώσεις αυτές, για την Σπάρτη και τα ξεχωριστά χωριά της Περιφέρειάς της, είναι κοινός τόπος στη συντριπτική πλειοψηφία της Σπαρτιατικής κοινωνίας που καθημερινά καταγράφεται με θλίψη, οργή και αγωνία.

Για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και για ένα νέο ξεκίνημα, συζήτησα και συζητώ με εκατοντάδες πολίτες από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους και πήρα την απόφαση – και με την παρότρυνση τους – να συστρατευθώ στο κοινωνικό κίνημα για το νέο ξεκίνημα της Σπάρτης, με την ιδιότητα του υποψηφίου Δημάρχου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πάμε Σπάρτη».

Πρώτος μεταξύ ίσων, στοιχίζομαι στην κοινή προσπάθεια, έχοντας πλήρη συνείδηση του ιστορικού βάρους, της μεγάλης ευθύνης και των κοινωνικών προσδοκιών. Θέτω στην αποκλειστική υπηρεσία της Σπάρτης, το πατριωτικό μου καθήκον, τη γνώση, την εμπειρία, τη θέση μου στο πολιτικό γίγνεσθαι και την αγάπη μου για τον τόπο αυτό.

Είναι γνωστή η πολιτική μου διαδρομή ως αιρετός Νομάρχης και Βουλευτής Λακωνίας. Θα συνεχίσω να υπηρετώ όλες τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την ιδεολογική, εθνική και πατριωτική μου ταυτότητα. 
Συστρατεύομαι, με όλους τους πολίτες της Σπάρτης, Γυναίκες και Άνδρες, χωρίς αποκλεισμούς, στον κοινό αγώνα, με σεβασμό στην διαφορετική πολιτική άποψη κάθε δημότη, γιατί πιστεύω ότι Η ΣΠΑΡΤΗ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ.

Οι συνεργάτες μου και εγώ δεν απαξιώνουμε και δεν μηδενίζουμε το έργο ή τη διαδρομή ουδεμιάς δημοτικής αρχής. Έτσι άλλωστε επιτάσσει ο Σπαρτιατικός πολιτισμός. Αναφερόμαστε στο αποτύπωμα της συλλογικής Σπαρτιατικής μνήμης για την κρίση του παρελθόντος.

Το μέλλον όμως δεν περιμένει ποτέ κανέναν, ακόμα και αν είναι Σπαρτιάτης ή Σπαρτιάτισσα. Αυτό είναι το μέγα ζητούμενο για την κοινωνία μας, ιδίως για τους νέους ανθρώπους. Όραμα και επιδίωξη όλων, πρέπει να είναι η επιστροφή όσων έφυγαν και η παραμονή όσων ετοιμάζονται να φύγουν. Το μέλλον απαιτεί υπερβάσεις, ρήξεις , ανατροπές και καθημερινή δουλειά. Το μέλλον για να κατακτηθεί προϋποθέτει ΣΧΕΔΙΟ – ΠΙΣΤΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, με σύνθεση απόψεων και σύγκλιση δράσεων, όταν είναι εφικτό, αλλά και με συγκρούσεις, χωρίς εξαιρέσεις, όταν το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου.

Σύντομα και έγκαιρα θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών, το στρατηγικό μας σχέδιο και το πρόγραμμα για την αναγέννηση του Δήμου Σπάρτης, με ορίζοντα τετραετίας.

Σας καλώ να με εμπιστευθείτε. Σας προσκαλώ να πορευθούμε όλοι μαζί. 
«Πάμε Σπάρτη – Διεκδικούμε – Δημιουργούμε», είναι το μήνυμα. 
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»