slider

Μπακογιάννης: Πως θα ανακτήσουν την αξία τους η γη και τα ακίνητα στην Αθήνα

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στην συζήτηση τέθηκαν στον Κώστα Μπακογιάννη μια σειρά από αιτήματα δημοτών προς την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., μεταξύ των οποίων:

-Μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας-φωτισμού στην επαγγελματική χρήση
-Στήριξη από τον Δήμο του αιτήματος για παράταση στην προθεσμία δήλωσης κενών ακινήτων που λήγει στις 18 Ιανουαρίου.
-Οριστική απελευθέρωση των δεσμευμένων ακινήτων για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.
-Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες από την μη δήλωση ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Το Δ.Σ. της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. τάχθηκε υπέρ της μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε δημοτικό τέλος με προκαθορισμένο πλαίσιο φορολογικού συντελεστή και χωρίς επιβολή συμπληρωματικού φόρου. Μεταξύ των προτάσεων που έθεσε, ήταν η αλλαγή της νομοθεσίας έτσι ώστε τα αδήλωτα ακίνητα να πηγαίνουν στους Δήμους και όχι στο Δημόσιο. Επίσης, η δημιουργία προγράμματος «Κοινωνικής Κατοικίας» με αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κατοικιών-διαμερισμάτων που δεν θα δηλωθούν στο Κτηματολόγιο και θα περιέλθουν μακροπρόθεσμα στους Δήμους.

«Η γη και τα ακίνητα της Αθήνας αποτελούν ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο  που τα προηγούμενα χρόνια απαξιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κώστας Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός μας είναι να αποκτήσουν ξανά αξία με συγκεκριμένες κινήσεις που αφορούν αυτό που λέμε Πολιτισμό της Καθημερινότητας: Ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες, λειτουργία της πόλης με καθαριότητα, πράσινο, αναπλάσεις καθώς και ανάκτηση του Δημόσιου χώρου που σε μεγάλο βαθμό αφορά εκατοντάδες ακίνητα της πόλης. Ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ, οφείλουμε να πιέσουμε ώστε να μην εξοντώνει πλέον την ιδιοκτησία και να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η μεταφορά της αρμοδιότητας στους Δήμους θα συμβάλει και προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι προτάσεις της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας  από τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες θέσεις για αλλαγές στην Πολεοδομία και την Χωροταξία της Αθήνας.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική που θέλουμε είναι μια Αττική αλληλεγγύης και ανθρωπιάς»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Ελληνικού…

3 ώρες ago

Σβόλης κατά δημοτικής αρχής: «Η Πάτρα αξίζει λύσεις και όχι προπαγάνδα»

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων εξαπέλυσε, μέσω ανάρτησής του, ο επικεφαλής της δημοτικής…

3 ώρες ago

3 εκατ. ευρώ στο Πέραμα για έργα υποδομής – Παρεμβάσεις σε Άνω Πέραμα και πεζοδρόμια

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Περάματος από το Ταμείο Αλληλεγγύης του…

5 ώρες ago

Ήπιος καιρός σε όλη τη χώρα – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις…

5 ώρες ago

Νέος ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο Νεστάνης – Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών από τον Δήμο Τρίπολης

Με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο Δήμαρχος…

5 ώρες ago

Μυλωνάκης: Το Κτήμα Σιστοβάρη στον Δήμο και ανοιχτές διαβουλεύσεις για τον Άη Γιάννη

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπησή του, έδωσε το στίγμα μιας…

6 ώρες ago