Δε. Απρ 15th, 2024

Στον «κομματικό» Νάσο Ηλιόπουλο κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηνάιων

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων θα είναι και επίσημα ο Νάσος Ηλιόπουλος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ) και τον Παύλο Γερουλάνο (ΚΙΝΑΛ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας δυνατό χαρτί στα χέρια του και με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του να φοβούνται την έκθεση, στράφηκε σε μία αμιγώς κομματική υποψηφιότητα. Στην πραγματικότητα ήταν η μόνη συμβιβαστική λύση, αφού είχαν προηγηθεί επαφές του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία τελικώς οι συνομιλίες δεν ευοδώθηκαν.

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» συνεδρίασε στις 18:30 για να λάβει τη σχετική απόφαση με τον κ. Ηλιόπουλο να σημειώνει πως οι δημοτικές αρχές έχουν μάθει να βρίσκονται κοντά στο Σύνταγμα και μακριά από τις γειτονιές, ενώ έχουν παραδοθεί στη μνημονιακή πολιτική, ξεχνώντας τις ανάγκες των πολιτών. Στόχος του, όπως επισήμανε, είναι η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων και το δικαίωμα στην κατοικία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα αφήσουν την Αθήνα να γίνει τόπος των real estate και των Airbnb. Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα λειτουργήσει σαν ασπίδα απέναντι στην ακροδεξιά και τους νεοναζί.