Τρ. Απρ 16th, 2024

Στη Θεσσαλονίκη ο Αυγενάκης για στήριξη σε Τζιτζικώστα και Ταχιάο

Παρουσία του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχαιάου, συνεδρίασε σήμερα η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Με στόχο του να συσπειρώσει όλα τα στελέχη του κόμματος γύρω από την υποψηφιότητα του «εκλεκτού» της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε στην ομιλία του ότι: «Για το Δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στο Νίκο Ταχιάο. Ο Νίκος Ταχιάος πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι μια προσωπικότητα ικανή, με όρεξη να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από την πραγματική ζωή.

Είναι ένας άνθρωπος γνωστός στη Θεσσαλονίκη μέσα από την ενεργό δράση του στα κοινά, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, πρωτεργάτης εμβληματικών έργων που βοήθησαν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ένας άνθρωπος που ξέρει να δουλεύει και δουλεύει σκληρά και αποτελεσματικά, και ο οποίος είμαι βέβαιος πως θα είναι ένας από τους καλυτέρους δημάρχους που γνώρισε η πόλη.»

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ταχιάος – σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής στης προσεχείς εκλογές – “θα είναι ένας από τους καλυτέρους δημάρχους που γνώρισε η πόλη” και επανέλαβε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο για δήμαρχο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με την στήριξη της υποψηφιόητας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο γραμματέας της ΝΔ είπε: «Είναι ευτύχημα για εμάς, που έχουμε εκεί ένα άξιο και αγαπητό στέλεχος, που είναι και καλός διοικητής. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι η επιλογή μας».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφεθεί στους «αντάρτες» στους δήμους της χώρας, ααπό τους οποίους απαίτησε να επιδείξουν σεβασμό στους κανόνες και το ήθος της παράταξης: «Οφείλω ωστόσο, να επισημάνω ότι σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη.

Σε δήμους, όμως όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο δεύτερο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος: «Οι εκλογές είναι αμιγώς πολιτικές, εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αυτομάτως στο μυαλό του κόσμου αυτό συνδέεται με κόμματα και σήμερα ο κόσμος απέναντι στα κόμματα είναι πολύ επιφυλακτικός, είναι καχύποπτος απέναντι στη λέξη ‘κόμμα’ και στο τι λένε οι κομματικοί παράγοντες και τα κομματικά στελέχη. Κι εγώ ως υποψήφιος δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση η υποψηφιότητα να θεωρείται ως μια κομματική υποψηφιότητα», είπε ο κ. Ταχιάος και χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του «πολιτική».

«Είναι πολιτική υποψηφιότητα, όχι μόνο γιατί το επιλέγουμε εμείς, αλλά γιατί το επιλέγουν και οι αντίπαλοί μας» τόνισε.

«Δεν θέλω να υποσχεθώ ψέματα. Έχω φιλοδοξίες και για τη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω αύριο, σε ένα χρόνο να με βρίζουν – γιατί δήμαρχος θα εκλεγώ. Αυτό να το ξέρετε» επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου