Πα. Απρ 26th, 2024

Φαρμάκης: Θέλω τους νέους στην πρώτη γραμμή

Καταπέλτης για τη σημερινή περιφρειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας ήταν ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Νεκτάριος Φραμάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην FreeSunday. O κ. Φαρμάκης τόνισε ότι το πρώτο του μέλημα, εφόσον εκλεγεί στο αξίωμα του περιφερειάρχη, θα είναι η ανάδειξη και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας και η προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε αναφερόμενος στο έργο της περιφερειακής αρχής: «Εκείνο που προσωπικά έχω αποκομίσει από τη λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέχρι τώρα είναι ότι πρόκειται για έναν θεσμό που στέκει ακόμα μακριά από την κοινωνία, λειτουργώντας γραφειοκρατικά και χωρίς να μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο μιας «τοπικής διακυβέρνησης», όπως θα έπρεπε να είναι. Η διοίκηση της περιφέρειας από τον κ. Κατσιφάρα επί οκτώ χρόνια, όσα δηλαδή και οι αιρετές περιφέρειες, υπήρξε έντονα διαχειριστική, άτολμη, αλλά και έντονα προσωποκεντρική, με στόχο μόνο την ανάδειξη του προσώπου του περιφερειάρχη. Με δυο λόγια, η αιρετή περιφέρεια στη Δυτική Ελλάδα υπήρξε επιτομή του παλαιοκομματισμού. Και, κατά συνέπεια, ανίκανη να ανταποκριθεί στην εποχή και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, η οποία εξακολουθεί να βαλτώνει ως μία από τις πιο φτωχές σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

Εν συνεχεία ο κ. Φαρμάκης συμπλήρωσε: «Όπως γίνεται αντιληπτό απ’ όσα έχω ήδη πει, το έργο της απερχόμενης περιφερειακής αρχής κατά κύριο λόγο εξαντλήθηκε στη διαχείριση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και μάλιστα χωρίς ολοκληρωμένη στρατηγική, αλλά και στη διαχείριση τοπικών ισορροπιών. Δηλαδή μοίρασμα φτώχειας και μιζέριας. Καμία αναπτυξιακή φιλοσοφία. Κανένα όραμα. Καμία δράση για να ανέβουμε λίγο πιο ψηλά. Αποδεικνύεται ακόμα και από το γεγονός πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης προτίμησε να βρει στήριξη και «σωσίβιο» στο κυβερνών κόμμα, αφού η φιλοσοφία τους είναι κοινή. Διαχείριση φτώχειας!»

Αναφορικά με το δικό του όραμα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη να «γυρίσει επιτέλους σελίδα η Περιφέρεια»: «Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, να γυρίσει επιτέλους σελίδα. Αρκετά πια με τη λογική του χθες που ακόμα κλαίει πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα και δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει στην περιοχή. Η εποχή που η Πάτρα ήταν βιομηχανικό κέντρο ή που το Αγρίνιο στηριζόταν στην καπνοκαλλιέργεια πέρασε ανεπιστρεπτί. Ας βάλουμε ένα τέλος στη μιζέρια και στον παλαιοκομματισμό. Και ας περάσουμε σε μια νέα εποχή, κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή.»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην θέση που θα έχουν φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα στον αγώνα για την Περιφέρεια: «Οι νέοι δεν είναι «απολιτίκ». Μπουχτισμένοι και απογοητευμένοι είναι. Χρειάζονται ένα όραμα, αλλά και πράξεις, για να δουν και να πιστέψουν πάλι. Και αυτό, προσωπικά, υπόσχομαι πως θα το κάνω. Θέλω κοντά μου τους νέους στις εκλογές. Τους θέλω, όχι δίπλα μου, αλλά μπροστά μου. Να με καθοδηγούν!»