Πε. Μαρ 28th, 2024

«Φυλλορροεί» η παράταξη Κατσιφάρα – Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του kalpi19.gr.

Σημειώνουμε ότι η απόφαση του κ. Γεωργιόπουλου να μεταπηδήσει στον Α΄ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκαλεί αναπόφευκτα σημαντική αποδυνάμωση στο ψηφοδέλτιο του νυν περιφερειάρχη για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα η απόφαση του έτερου αντιπεριφερειάρχη του Κατσιφάρα, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων δείχνουν κατάρρευση της παράταξης του κ. Κατσιφάρα εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης υποψηφιότητας του κ. Γεωργιόπουλου:

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας του Γεώργιου Γεωργιόπουλου.

Ολυμπία.

Εθνική και παγκόσμια παρακαταθήκη αξιών και πολιτισμού.

¨Ένα μαρμάρινο κεφάλι¨ στα χέρια ενός έθνους και ενός τόπου που δεν ξέρει που να τ’ ακουμπήσει, τι να το κάνει. Ένα εθνικό κεφάλαιο που μας κληρονόμησε η ιστορία, το έχουμε, το συντηρούμε αλλά δεν το αξιοποιούμε. Έλλειμμα να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα αναδεικνύουν αυτόν τον εθνικό θησαυρό. Αυτή είναι η πρόκληση και η ευθύνη μας.

Μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση, ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας. Με μια ανεξάρτητη, κομματικά ακηδεμόνευτη συμμαχία πολιτών, άξιων και ικανών συμπατριωτών μας, απ’ όλο το ηλικιακό και κοινωνικό φάσμα.

Ξεκινάμε μαζί σας, με την αστείρευτη δύναμη των πολιτών της Ολυμπίας, ένα δρόμο δημιουργίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Για ένα μέλλον που ξεπερνά γεωγραφικά την ίδια τη πόλη και το Δήμο. Γιατί η Ολυμπία ανήκει στη σύνολη ανθρωπότητα. Χρέος μας να τη μοιραστούμε, να ανοίξουμε τις πύλες της και να υποδεχθούμε κάθε πολίτη του κόσμου.

Το «κοινό των Ελλήνων» του αρχαίου κόσμου μπορεί και πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο παγκόσμιο πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. Σημείο συνάντησης και ανάπτυξης νέων δεσμών μεταξύ των λαών. Αυτή η προσπάθεια, με στρατηγική, με σχέδιο, με οργάνωση και δουλειά ήρθε η ώρα να λάβει σάρκα και οστά.

Τα υπέροχα χωριά μας, του κάμπου, της κοιλάδας του Αλφειού, της μοναδικής Φολόης, της γραφικής Λαμπείας, του Λασιώνα της παράδοσης, βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα που οφείλουμε να βελτιώσουμε, να της προσδώσουμε ποιότητα. Να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο, να διαχειριστούμε την καθαριότητα, να προσθέσουμε υποδομές.

Ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά αναπτυξιακά τους πλεονεκτήματα. Έργα που αναδεικνύουν φανερές και κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας. Έργα που προσθέτουν στο οικονομικό προϊόν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια – με φωτεινές εξαιρέσεις – βούλιαξε στην αδράνεια, τη μίζερη διαχείριση, την κομματική εξάρτηση. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί κύτταρο δημοκρατίας και πόλο αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η νέα εποχή μας θέτει μπροστά σε νέες ευθύνες, σε νέες απαιτήσεις. Ο σύγχρονος δήμαρχος δεν είναι κλεισμένος στο γραφείο του, είναι παντού, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και δίνονται οι μάχες διεκδίκησης.