Κυ. Απρ 14th, 2024

Παρουσία Κακλαμάνη η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Έλενας Βάκα για τον δήμο Χαλκιδέων

Την υποψηφιότητά της για τον δήμο Χαλκιδέων ανακοίνωσε η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος του δήμου Έλενα Βάκα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Παλίρροια.

Την υποψήφια δήμαρχο Χαλκίδας προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και τομεάρχης Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και την αυτοδιοικητική πορεία της Έλενας Βάκα, μεταφέροντας την στήριξη της Πειραιώς στο πρόσωπό της.

Στη πρώτη προεκλογική εκδήλωση της κας Βάκα έδωσαν το «παρών» πολλά στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος , ο πρώην βουλευτής Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Χαράλαμπος Μανιάτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέτρος Ποδάρας και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάμπρος Γκάνης.

Την στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Έλενας Βάκα για τον δήμο Χαλκιδέων δήλωσαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της περιοχής, καθώς και πρόσωπα που προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Η Έλενα Βάκα με κεντρικό σύνθημα «Έγκαιρος Σχεδιασμός-Λεπτομερής Οργάνωση-Σύντομη Υλοποίηση» ανακοίνωσε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Αλλάζουμε» και τους στόχους της για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Βασικές της αρχές :

Ο ειλικρινής σεβασμός στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν δουλεύει, ό, τι κι αν πιστεύει, όποιον κι αν ψηφίζει.

Και η βαθιά πίστη στην ομαδική προσπάθεια και τη συνένωση δυνάμεων.

Παράλληλα έκανε σαφές ότι ο συνδυασμός «Αλλάζουμε» θα λειτουργήσει ως δημοτική αρχή με ήθος και εντιμότητα και θα στηρίξει τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου στο τρίπτυχο: «Έγκαιρος Σχεδιασμός-Λεπτομερής Οργάνωση-Σύντομη Υλοποίηση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας :

Υπενθύμισε το έργο που έχει πράξει από θέσεις ευθύνης που διαχειρίστηκε ως σήμερα.

Ανέπτυξε το όραμά της για το Δήμο και τις βασικές αλλαγές που θέλει να επιτύχει, από τις οποίες προέρχεται το όνομα του συνδυασμού

Επαναβεβαίωσε την πολιτική της ταυτότητα, αλλά και τη διαχώρισε πλήρως από τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του Δημάρχου

Ανακοίνωσε δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες σε καίρια ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των δημοτικών ενοτήτων και η έκταση «ΔΑΡΙΓΚ»

Κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ διαπλεκόμενη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, με την Έλενα Βάκα να ζητά την ενεργό στήριξη όλων των δημοτών για να ξεκινήσει, από σήμερα κιόλας, η αλλαγή νοοτροπίας για τα δημοτικά πράγματα της Χαλκίδας.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

«Σε περιόδους δύσκολες για την Πατρίδα μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ό, τι κοντινότερο στον πυρήνα της Αριστοτελικής δημοκρατίας, με πολιτικούς που κρίνονται καθημερινά από το έργο τους και πολίτες ενεργούς και ενημερωμένους προς έλεγχο όσων ασκούν την εξουσία»

«…Υπηρέτησα και υπηρετώ αυτό το θεσμό από όλες τις θέσεις….Οι θητείες μου αυτές απέφεραν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, τα λιμάνια στην Αρτάκη και το Βαθύ, το νερό στην Αυλίδα, η αποχέτευση σε Αυλίδα, Ανθηδώνα, Ληλάντιο είναι κάποια από τα έργα που με κάνουν και νιώθω περήφανη………Πορευόμουν πάντα εφαρμόζοντας δίκαιη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και λαμβάνοντας αποφάσεις συχνά δύσκολες, που μπορεί να με καθιστούσαν δυσάρεστη σε λίγους αλλά υπηρετούσαν το συμφέρον και το δίκαιο των πολλών. Χωρίς ανταλλάγματα-χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.»

«Αλλάζουμε την καλλικρατική μας συνείδηση.

Άδικη η αντιμετώπιση των δημοτικών ενοτήτων και η αναιτιολόγητη, άνιση κατανομή των πόρων. Δεσμεύομαι ότι η χρηματοδότησή τους θα γίνεται ξανά αναλογικά, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και μόνον. Αυτή η αντίληψη δικαιοσύνης και αναλογικότητας διαπνέει ξεκάθαρα το συνδυασμό μας και συμβολίζεται με τις ξεχωριστές καμάρες στο σήμα μας».

«Αλλάζουμε νοοτροπία.

Εστιάζουμε στον πολίτη, στην καθημερινότητά του, στην προσβασιμότητα σε τόπους και υπηρεσίες.

Δεν ανεβαίνουμε σε «καλάμια» και δεν απομονώνουμε το δήμο σε κλειστές ομάδες και παρεούλες».

«Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Ο Δήμος μας, δυστυχώς, παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις οργάνωσης και ορθής κατανομής πόρων και εργασιών και αυτό γίνεται αντιληπτό καθημερινά στους πολίτες….. Η λειτουργία του Δήμου δεν αντέχει άλλους γόρδιους δεσμούς: Ό, τι δε λύνεται θα κόβεται και ό, τι αρνείται να γίνει φιλικότερο προς τον πολίτη θα καταργείται.

Στόχος να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη οι κάτοικοι στις υπάρχουσες δημοτικές υπηρεσίες και να δημιουργήσουμε νέες δομές που θα ελαχιστοποιούν την απόσταση Δήμου και δημότη.

«Αλλάζουμε την ίδια την ταυτότητα της πόλης.

Η Χαλκίδα παραμένει μια επιταγή που δεν έχει εξαργυρωθεί. Μία πόλη που δεν έχει αποκομίσει τα οφέλη που δικαιούται με βάση την ιστορική της κληρονομιά, τη φυσική της ομορφιά και την κομβική γεωγραφική της θέση. Για να συμβεί αυτό οφείλει να

αποσαφηνίσει την ταυτότητά της, να αποκτήσει ισχυρό brand name…..Πρέπει να αναδειχτεί σε μητρόπολη πολιτισμού και τουρισμού για όλη τη Στερεά και να αποτελέσει προορισμό 4 εποχών για όλους τους Έλληνες………Απευθύνω γενικό προσκλητήριο σε όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να εγκαταλείψουμε τις αυτόνομες τακτικές, ακόμα κι αν ξεκινούν από καλές προθέσεις και να συνενώσουμε δυνάμεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή μίας και ενιαίας δυνατής στρατηγικής, που θα επικοινωνήσει με τη μέγιστη σαφήνεια το νέο χαρακτήρα της πόλης».

«Ζητώ τη δύναμη και την ενέργειά σας ώστε να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας πως ο Δήμος Χαλκιδέων μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Από σήμερα,

Αλλάζουμε προτεραιότητες,

Αλλάζουμε νοοτροπία,

Αλλάζουμε λειτουργία,

Αλλάζουμε ταυτότητα

Από σήμερα,

Αλλάζουμε την εικόνα

Από σήμερα

Αλλάζουμε»