Τε. Απρ 24th, 2024

O «μαραθώνιος» του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων

Έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει πραγματοποιήσει πολλές και πολύωρες επισκέψεις σε γειτονιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας κι έχει μιλήσει με έναν πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων και καταστηματαρχών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με δεδομένο ότι η δική του προεκλογική εκστρατεία θα έχει διάρκεια περίπου επτά μηνών, ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως αναφέρει και το επιτελείο του, «έχει επιλέξει να ακολουθήσει τακτική μαραθωνοδρόμου». Το πρόγραμμά του, εξάλλου, περιλαμβάνει σχεδόν καθημερινή παρουσία σε μια γειτονιά της Αθήνας, όπου για περίπου τρεις ώρες συζητά με ανθρώπους που ζουν εκεί και καταγράφει όλα τα μικρά και μεγαλύτερα θέματα που τους απασχολούν.

Είναι ενδιαφέρον ότι τις επισκέψεις αυτές δεν τις προαναγγέλλει -όπως κάνουν συνήθως οι υποψήφιοι- προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί χωρίς κάμερες και φωτογράφους για την ουσία των θεμάτων και όχι για τις εντυπώσεις. Επίσης, σχεδόν πάντοτε είναι μόνος με έναν δύο συνεργάτες του, χωρίς τις συνηθισμένες κουστωδίες παραγόντων που η παρουσία τους λειτουργεί αποτρεπτικά στη δυνατότητα των δημοτών να εκφράσουν με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν τα παράπονά τους στον υποψήφιο δήμαρχο.

Παράλληλα με την παρουσία του που του δίνει τη δυνατότητα να ζει καθημερινά την εικόνα της εγκατάλειψης που εμφανίζει η συντριπτική πλειοψηφία της πρωτεύουσας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ενημερώνεται και μέσω της ιστοσελίδας του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» -την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες Αθηναίοι- ποια είναι τα ζητήματα που αξιολογούν ως πιο σημαντικά σε κάθε γειτονιά.

Στο athinapsila.gr έχουν ήδη καταγραφεί τα θέματα που θεωρούν πιο σημαντικά για την περιοχή όπου ζουν ή εργάζονται οι δημότες της Αθήνας και τα επεξεργάζεται η ομάδα κατάρτισης του προγράμματος, το οποίο θα ξεδιπλωθεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

Οπως πληροφορείται το kalpi19.gr, ένα από τα θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι αυτό της ασφάλειας, για το οποίο ήδη τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μπακογιάννης πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τα σωματεία των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αστυνομικών Υπαλλήλων αλλά και των Δημοτικών Αστυνομικών.

Παράλληλα, το επιτελείο του υποψήφιου δημάρχου δέχεται καθημερινά αιτήματα για επίσκεψή του σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ και ο ίδιος έχει αποφασίσει μέχρι τον Μάιο, οπότε θα γίνουν οι εκλογές, να έχει περάσει τουλάχιστον δύο φορές από κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας, έτσι ώστε η εικόνα που θα έχει να είναι όσο πιο πλήρης γίνεται. Όσο για τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του,  όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το kalpi19.gr  θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται από τον Ιανουάριο και μετά.