Πα. Απρ 26th, 2024

Η πρώτη προεκλογική ομιλία της Ρόδης Κράτσα στην Κέρκυρα

Εκδήλωση με θέμα «Από την καρδιά της Ευρώπης στην πρωτεύουσα των Ιονίων Νήσων», πραγματοποίησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ΝΔ , Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκαν δυο ολιγόλεπτα βίντεο μέσω των οποίων η υποψήφια περιφερειάρχης ανέδειξε το έργο που έχει παράξει, ως ευρωβουλευτής και παράλληλα παρουσίασε τους βασικούς προγραμματικούς πυλώνες του συνδυασμού της.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην αίγλη που αξίζει να έχει η Κέρκυρα και πρέπει να αποκτήσει πάλι, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αγωνιστούν όλοι μαζί, για να ζωντανέψει η Κέρκυρα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση και την ανάδειξη των Ιονίων Νήσων είναι η   τουριστική προβολή που πρέπει να έχουν και η αξιοποίηση των νέων αγορών, όπως επισήμανε η κα Κράτσα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ιόνιο πανεπιστήμιο. Στάθηκε στο πλεονέκτημα που δίνει στο νησί η λειτουργία του, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ελλείψεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Αιχμές άφησε η υποψήφια περιφερειάρχης  για τις προηγούμενες περιφερειακές διοίκησεις, υποστηρίζοντας ότι έχουν συσσωρευτεί αρκετά προβλήματα, καθώς δεν υπήρξε όραμα, τόλμη και στρατηγικός σχεδιασμός.

Σε ενότητα ,συμπαράσταση και συμπόρευση κάλεσε όλους του πολίτες της Κέρκυρας και ολόκληρης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τόνισε ότι με τις αλλαγές της απλής αναλογικής χρειάζεται μια  καθαρή νίκη.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος Ηρώ Λέλλα και ο καθηγητής του Ιόνιου Πανεπιστημίου Σταύρος Κάτσιος.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πλήθος τοπικών στελεχών της ΝΔ, εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της περιοχής και δεκάδες απλοί πολίτες.