Πε. Απρ 18th, 2024

Για χάρη της Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας – Όλο το παρασκήνιο

Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης μπορεί να είναι ειλημμένη απόφαση  για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, όλοι περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πάνω του την υποψηφιότητά της, όπως έχει επωμιστεί γενικότερα την πολιτική της ανέλιξη, με πιο πρόσφατο δείγμα την υπουργοποίησή της.

Μεταξύ των προβλημάτων που συγκεντρώνει η υποψηφιότητα της νεαρής Κατερίνας είναι ότι η ίδια δεν είναι πρόσωπο αρεστό στην παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Πρόκειται για πρόσωπα που έδιναν επί χρόνια μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα και βλέπουν τον σταδιακό παραγκωνισμό τους. Δεύτερον, οι χαμηλές πτήσεις που καταγράφει σε μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα, αρχής γενομένης από την αρχή του καλοκαιριού. Πριν καν αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, τύγχανε αναγνωρισιμότητας μόνο από το 30% των Θεσσαλονικέων ενώ θετική γνώμη είχε μόλις το 5% παρά την προβολή της. Η προβολή ναι μεν αυξήθηκε κατακόρυφα, αλλά οι αριθμοί δεν βελτιώνονται στις κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου.

Παρόλο που η απόφαση, όπως προαναφέρθηκε, είναι ειλημμένη, κάτι που φαίνεται και σε δηλώσεις που αποδίδονται στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξη ότι «η περίπτωση της συντρόφισσα Κατερίνας Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη είναι μια υποψηφιότητα – μιλώντας επί της ουσίας, με βάση τα χαρακτηριστικά της – η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση μιας ευρύτατης συσπείρωσης», όλοι αναμένουν το επίσημο χρίσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός σε μια συγκέντρωση στις 16 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο αναμένεται να υποδείξει επίσημα την Κατερίνα Νοτοπούλου ως υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και να ανακοινώσει τους υπόλοιπους υποψηφίους για την τοπική αυτοδιοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα, παίρνοντας πάνω του την προεκλογική μάχη στη βόρεια Ελλάδα.