Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του peiraiasnews.gr, στο ψηφοδέλτιο της Ά Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται η Μαρία Καλαγιά.
Την παρθενική της εμφάνιση στο πάλκο της πολιτικής σκηνής της Α’ Πειραιά θα κάνει η κόρη της επί χρόνια δημοτικής συμβούλου Πασχαλίνας (Λίτσα) Καλαγιά, Μαρία Καλαγιά.
Η Μαρία Καλαγιά είναι νέα παρουσία και ταιριάζει στην ανανέωση που θέλει να δώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στα ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η Μαρία Καλαγιά μένει και εργάζεται  στον Πειραιά ως σύμβουλος σε ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο London School of Economics του Λονδίνου και απόφοιτη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 2012, μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα (συσσίτια, διαμονή κ.α.) των Γιατρών του Κόσμου για τους άπορους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους στον Πειραιά.
Αλήθεια είναι ότι η Α’ Πειραιά έχει ανάγκη από πρόσωπα με ποιοτικά χαρακτηριστικά και επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς μετά την «παλαιά φουρνιά» λείπουν τα δυνατά ονόματα γι αυτό και όπως λένε στην πλατεία Κοραή, στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιά της ΝΔ «στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος»
Η Μαρία Καλαγιά θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες με τις πρώτες γυναίκες και αναμένεται να είναι από τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου που θα ανακοινωθούν.