Πα. Απρ 26th, 2024

Πολλοί είναι οι «μνηστήρες» του δήμου Χανίων, καθώς βάσει των τελευταίων εξελίξεων, οι υποψήφιοι για τον δήμο ανέρχονται στους έντεκα, με τους μισούς από αυτούς να προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ, καθώς τόσο ο νυν δήμαρχος Χανίων Τάσος Βαμβούκας, ο οποίος ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για την δημαρχία,  όσο και άλλοι πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τον ίδιο χώρο.

Συγκεκριμένα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Χανίων έχει εκδηλώσει  ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της περιφέρειας Κρήτης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Χανίων  του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης.

Το «παρών» για την «κούρσα» του δήμου έχει δηλώσει η πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του δήμου Χανίων και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων της παράταξης του Μανώλη Σκουλάκη, Νάνσυ Αγγελάκη. Παράλληλα, ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του δήμου έχει εκδηλώσει ο πρώην νομάρχης  Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος  ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Άλλη μια υποψηφιότητα από το ΚΙΝΑΛ ήρθε να προστεθεί στο κάδρο του δήμο Χανίων, με τον πρώην αντιδήμαρχο της παράταξης Βαμβούκα,  Μανώλη Κεμεσίδη να δηλώνει υποψήφιος δήμαρχο λίγο μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική ομάδα του νυν δημάρχου.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φαίνεται να έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε εσπευσμένα στα Χανιά το μέλος της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους του υποψηφίους δημάρχους, προκειμένου να διασφαλίσει την ενότητα του κινήματος εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ προχωρά ενωμένη και συσπειρωμένη στην «μάχη» της 26ης Μαΐου, με την υποψηφιότητα του Άρη Παπαδόγιαννη, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό του δήμου Χανίων και η «πανσπερμία» υποψηφίων δείχνουν μέχρι στιγμής να ευνοούν την παράταξη «Η Απάντηση -Τα Χανιά μας» με επικεφαλής τον Άρη Παπαδόγιαννη, ο οποίος προχωρά απρόσκοπτα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και τον σχεδιασμό της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις κάλπες, με τους έμπειρους της αυτοδιοίκησης να χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητά του φαβορί για τον δήμο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ο Γιάννης Σαρρής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών –Πρώτα ο άνθρωπος», ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα ο Νίκος Παπαντωνάκης  από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Σεραφείμ Ρίζος από την παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά».

Την προθέση του να διεκδιήσει τον δήμο της Κρήτης έχει ανακοινώσει επίσημα και ο Θρασύβουλος Τσουχλαράκης, ο οποίος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο με τον συνδυασμό «Δημοκρατική, Δημιουργική, Δυναμική, Δημοτική Ενωτική Κίνηση – Τα 4Δ για τους Χανιώτες και τα Χανιά».