Δε. Απρ 15th, 2024

Αυγενάκης: Στα αυτοδιοικητικά κάνουμε συντονισμένες και στοχευμένες επιλογές νίκης

«Η εικόνα που καταγράφεται από δημοσκοπικές μετρήσεις και έρευνες, αλλά και η εικόνα, ο παλμός της κοινωνίας συγκλίνουν σε μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ και στην Κρήτη» δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5».

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

* Οι κινήσεις που κάνει η ΝΔ και στα αυτοδιοικητικά, με συντονιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι συντονισμένες και στοχευμένες επιλογές νίκης.

* Δεν θα υπάρξει περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.

* Δεν υπάρχει Plan B για τα αυτοδιοικητικά στο νομό Ηρακλείου. Δεν υπήρξε σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε και δεν πέτυχε. Υπάρχει πλάνο το οποίο θα εφαρμοστεί την κατάλληλη ώρα και στο Ηράκλειο.

* Η πορεία της ΝΔ δείχνει πως θα είναι πρώτη δύναμη στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλη την Κρήτη, κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχημα.

* Η δουλειά που γίνεται είναι συστηματική. Η παρουσία της ΝΔ σε επίπεδο Κρήτης είναι εντονότατη. Η Παράταξή μας είναι ένας δυναμικός πολιτικός οργανισμός με άποψη και θέσεις, την ώρα που κάποιοι άλλοι ψάχνονται. Ποια η δράση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και κυβέρνηση, στο Ηράκλειο, που βρίσκεται η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ;

* Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημιουργούν το μέτωπο του ρεαλισμού και του πλουραλισμού απέναντι στο μέτωπο του λαϊκισμού και της μετριότητας που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

* Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κυριολεκτικά ξεζουμίσει τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.

• Αύξησε την προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως και 120% και φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Για πρώτη φορά η αριστερή Κυβέρνηση.

• Ήδη, 60.000 παραγωγοί πανελλαδικά, με τη νέα παρακράτηση του 8% της επιδότησης, πέφτουν κάτω του ποσού των 250 ευρώ και χάνουν την επιδότησή τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

* Από το 2015 μέχρι σήμερα οι αγρότες έχουν υποστεί μειώσεις στις επιδοτήσεων της τάξης του 50%.

* Η παρακράτηση των επιδοτήσεων των αγροτών έχει φθάσει στο 50% και οι αγρότες ανησυχούν ότι θα ανέβει και άλλο μέχρι το 2020, όπου εκτιμούν ότι θα έχουν χάσει τα 2/3 της επιδότησης.

O κ. Αυγενάκης επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ:

Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από το 24%, κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενθάρρυνση σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς, δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου κατά τα πρότυπα της Γαλλίας ώστε να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών, μείωση του κόστους παραγωγής μέσω: μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωσης του φόρου επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αγροτικές επιχειρήσεις.