Πε. Ιούλ 18th, 2024

Το ηχηρό παρών Δούκα και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Στα «χαρακώματα» οδηγείται η σύγκρουση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων για κάλπες στις 3 και τις 10 Νοεμβρίου προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τονίζουν ότι «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα».
Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι «η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου,θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιείστο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

“Πληρωμένη” απάντηση Δούκα σε Χαριλάου Τρικούπη: Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος
Λίγο μετά το σχόλιο των πηγών της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η ώρα της πλευράς του δημάρχου Αθηναίων να απαντήσει. Συγκεκριμένα από το επιτελείο του κ. Δούκα τονίζεται ότι «σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».

Το χρονικό της σύγκρουσης
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ο Χάρης Δούκας έστειλε επιστολή με αποδέκτες τον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην οποία ζητά εκλογές για νέα ηγεσία στο κόμμα τον επόμενο Νοέμβριο.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Χάρη Δούκα

«Αγαπητοί Σύντροφοι, Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας. Συγκεκριμένα προτείνω: Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021. Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει: Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής. Δεύτερον : Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια. Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

πηγή: (parapolitika.gr)