Στην αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.
«Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, αρχίζει μια νέα εποχή, που στον πυρήνα της θα βρίσκεται η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις των οργάνων του ΕΔΣΝΑ, θα εφαρμοστούν και όλες οι παράμετροι ανοικτότητας που ισχύουν για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο, θα οριστούν παρατηρητές σε κάθε συνεδρίαση, ενώ μεθοδεύεται η ζωντανή μετάδοσή τους μέσω live streaming, καθώς και η καθιέρωση διαδικασίας δημόσιας λογοδοσίας σε τακτά διαστήματα.
«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες και, να είστε βέβαιοι, ότι θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο, δίνοντας οριστικές βιώσιμες λύσεις στο πιο κομβικό και πιο μακροχρόνιο πρόβλημα της Αττικής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε, είναι η μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας».
Μετά την εκλογή των νέων μελών, ο κ. Χαρδαλιάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μπάμπη Σιάτρα για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Συνδέσμου. «Όλοι μαζί, θα εργαστούμε με διαφάνεια και αξιοπρέπεια για να πάμε την Αττική μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την Περιφέρεια Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθανασία Παπασπύρου, οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ασπροπύργου Ιωάννης Ηλίας και Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών Νικόλαος Αβραμίδης.
Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κωνταντίνος Ζώμπος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος και Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…