Πε. Μάι 2nd, 2024

Χρήστος Κακαβάς δήμαρχος Καρπενησίου: Κυρίαρχο μέλημά μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Έχοντας αναλάβει την διοίκηση του Δήμου, ο ρόλος μας μόνο εύκολος δεν είναι, καθώς γνωρίζαμε εξ αρχής πως κατά τη διάρκεια της θητείας μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις, όπως η πληθυσμιακή συρρίκνωση του τόπου μας και ο οικονομικός μαρασμός. Στόχος μας είναι το Καρπενήσι να γίνει ελκυστικό για τους επισκέπτες και κυρίως για τους κατοίκους του, τους τωρινούς και μελλοντικούς.

Το κυρίαρχο μέλημά μας είναι η διαχείριση της καθημερινότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας. Αυτό ακριβώς κάνουμε αυτούς τους λίγους μήνες. Νοικοκυρεύουμε την πόλη και τα χωριά μας, τους αλλάζουμε εικόνα γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα  ήταν παραμελημένα και ξεχασμέναΕίμαστε σε συνεχή επικοινωνία και σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων μας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα αιτήματα τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί απλά μία θητεία, αλλά πρόκειται για σκυταλοδρομία. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε με δημοπρατήσεις και εξεύρεση νέων χρηματοδοτήσεων προκειμένου να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ για τους δημότες μας. Δημότες και αιρετοί πρέπει να αναθεωρήσουμε την σχέση μας με βάση την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.

Στη μέχρι τώρα θητεία μας έχουμε σταθεί δίπλα στον κάθε δημότη, δίνοντας λύση στα προβλήματα που προκύπτουν. Ολοκληρώνουμε μάλιστα άμεσα και την γραμμή δημότη, για να κάνουμε την σχέση μας με αυτόν πιο αποτελεσματική, δεχόμενοι τα αιτήματα του και ηλεκτρονικά, ώστε να τα διεκπεραιώσουμε πιο άμεσα και να γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Δημιουργήσαμε το μητρώο οικονομικών φορέων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εν δυνάμει συνεργάτες προμηθειών και παροχής υπηρεσιών, ένα μητρώο που έχει δυναμικό χαρακτήρα με γνώμονα την στήριξη όλων ανεξαιρέτως των τοπικών μας επιχειρήσεων. Υλοποιούμε το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής με σκοπό πρωτίστως την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με μέρος του ανωτέρω προγράμματος να αφορά την απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών τελών.

Ιδιαίτερη βάση έχουμε δώσει και στο μητρώο εθελοντών, το οποίο έχει ήδη επικαιροποιηθεί. Την Κυριακή 14 Απριλίου μάλιστα ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας το “Let’sdoitGreece”, καθαρίζοντας το λόφο του Αγίου Δημητρίου στο Καρπενήσι.

Έχουμε πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να δώσουμε λύση σε σημαντικά προβλήματα, όπως το άλυτο επί περίπου μια 10ετια σχέδιο πόλης, η κατασκευή πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού και η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου μας, ώστε να δοθεί άμεσα προς χρήση στους δημότες και στους συλλόγους μας, μετά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που οδεύουν προς ολοκλήρωση.

Συνδιοργανώσαμε το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο με την Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΞενοδοχών, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα του ορεινού τουρισμού 365 ημέρες τον χρόνο.

Στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις προσπαθήσαμε να δώσουμε βάση σε όλες τις δημοτικές ενότητες και να σταθούμε δίπλα τις επιχειρήσεις του δήμου μας. Βρισκόμαστε δίπλα στους αθλητικούς και πολιτιστικούς μας συλλόγους, τους οποίους και θα επιχορηγήσουμε προσεχώς, ενώ πραγματοποιήσαμε πρόσφατα παρεμβάσεις στη μαθητική μας εστία και όπου αλλού έχει χρειαστεί.  Συνεχίζουμε τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου στο  Συνεδριακό Κέντρο για μικρούς και μεγάλους.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και με τον ίδιο ενθουσιασμό, ώστε να πάμε μπροστά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του συνόλου.