Πα. Μάι 17th, 2024

Δήμος Ιλιου: Δήμος Αλληλεγγύης και Συμπερίληψης

της Ανδριάνας Αλεβίζου Δημάρχου Ιλίου

Στις εκλογές του Οκτωβρίου οι δημότες του Ιλίου αποφάσισαν να κλείσουν μια μακρά περίοδο στασιμότητας και να αλλάξουν εποχή στον δήμο μας. Από την πρώτη μέρα καταστήσαμε σαφές ότι η λέξη εξωστρέφεια θα χαρακτηρίζει και θα διατρέχει κάθε απόφασή μας.
Το Ίλιον έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί πόλος έλξης και πυρήνας αναφοράς για όλη την Αττική. Ένας δήμος με ποιότητα ζωής που θα κρατά τη νέα γενιά στην πόλη για να εργαστεί, να επιχειρήσει, να δημιουργήσει, να διασκεδάσει και να αλλάξει, να βελτιώσει τη ζωή της. Το Ίλιον, το 2025 θα συμπληρώσει τα 100 χρόνια της πορείας του και αυτή η αναφορά θέλουμε να λειτουργήσει ως ένας ιστορικό σημείο αλλαγών για το Ίλιον που οραματιζόμαστε. Με σύγχρονη ματιά, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία χρηματοδοτήσεων, θέλουμε να στηρίξουμε την αγορά, να γίνει το Ίλιον ξανά σημείο αναφοράς στην Αττική. Στις προτεραιότητές μας είναι τα σχολεία μας, αξιοπρεπή, ασφαλή, ισχυροί πυρήνες παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Με τη νέα
γενιά μαζί στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, τομείς στους οποίους επικεντρωνόμαστε, με ανάπτυξη νέων δράσεων και υποδομών. Απόλυτη προτεραιότητα είναι, φυσικά, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν ξεχνάμε ότι η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και φωτεινή. Τα αυτονόητα πρέπει να τηρούνται από μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους δημότες. Ενισχύουμε αποφασιστικά τον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου. Και βέβαια, μέλημά μας είναι η  εξυπηρέτηση του δημότη, ένας απόλυτα ψηφιακός δήμος, με ψηφιακό μετασχηματισμό που θα επιλύει προβλήματα σε πραγματικό χρόνο. Ένας σύγχρονος και ανθρώπινος δήμος όμως οφείλει να είναι και ένα δήμος αλληλεγγύης και συμπερίληψης. Ένας δήμος, μια οικογένεια που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Μια πόλη που θα στηρίζει τη νέα γενιά, τις γυναίκες, την τρίτη ηλικία, τα άτομα με αναπηρία. Ένας δήμος που θα πρωτοπορεί και θα είναι στήριγμα για όλες και όλους.