Κυ. Απρ 28th, 2024

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε τις εργασίες κατασκευής του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας

Σε ποσοστό άνω του 50%το φυσικό αντικείμενο του έργου, προϋπολογισμού 12.000.000 €

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τις εργασίες κατασκευής του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αναστάσιο Βελισσαρίου.

Παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών, διαπιστώθηκε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου: «Ολοκλήρωση κατασκευής Οδού Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα (Χ.Θ.9+150 ΕΩΣ Χ.Θ. 16+499,33)», αρχικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης ύψους 8.438.177,70 ευρώ, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50%.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Στύρων για την προτεραιοποίηση έργων και αναγκών, όπως είναι η εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για το εναπομένον τμήμα του νότιου οδικού άξονα, για την αναβάθμιση του λιμένα Καρύστου, τη μεταφορά του επιβατικού λιμένα Στύρων, τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου Μαρμαρίου, την εκτέλεση εργασιών (κερκίδες κλπ.) στα δημοτικά γήπεδα Καρύστου, Μαρμαρίου, Στύρων, αλλά και για την υλοποίηση νέου οδικού έργου στο τμήμα Κάρυστος – Πλατανιστός.

Ανακοινώθηκε επίσης, η επικείμενη έναρξη εκτεταμένων εργασιών συντήρησης επί του οδικού δικτύου του Δήμου Καρύστου, με αρχικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, η απορρόφηση 160.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και η υλοποίηση -την επόμενη περίοδο- πρόσθετων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων αρχικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Εξασφαλίστηκε, επίσης,χρηματοδότηση 4.000.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της ανατολικής και της νότιας Εύβοιας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεμπλοκάραμε ένα έργο σταματημένο από το 2005 και βρεθήκαμε σήμερα ξανά εδώ για να επιβλέψουμε την πορεία κατασκευής του νότιου τμήματος του έργου (Στύρα – Πόρτο Λάφια). Διαπιστώσαμε με χαρά ότι το οδικό έργο έχει ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50% καιπροορίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024!

 »Με την κατασκευή του έργου αυτού βελτιώνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού Λέπουρα – Κάρυστος, ενώ παρακάμπτονται τα χωριά Στύρα και Κάψαλα, όπου είναι αυξημένη η κυκλοφορία των οχημάτων και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Βασική μας προτεραιότητα παραμένει η ολοκλήρωση του νότιου οδικού άξονα, ενώ συνεργαζόμαστε με το Δήμο Καρύστου και με τους Βουλευτές Εύβοιας για τη χρηματοδότηση λιμενικών έργων σε Κάρυστο, Μαρμάρι και Στύρα. Προχωρούν επίσης σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η συλλογική μας προσπάθεια να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τόπο μας από άκρη σε άκρη, περνάει υποχρεωτικά μέσα και από τις μεγάλες παρεμβάσεις στους κεντρικούς οδικούς μας άξονες. Παρά τα αμέτρητα εμπόδια, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ολοκλήρωση ενός στοιχειωμένου έργου, του σπουδαιότερου για την Καρυστία, μέχρι το επόμενο, της κατασκευής του νέου σύγχρονου άξονα Στύρα-Πόρτο Λάφια. Το έργο υλοποιείται με εξαιρετικούς ρυθμούς, και ο χρονικός ορίζοντας παράδοσης του στους συμπολίτες μας μέχρι το τέλος του έτους,είναι ρεαλιστικός».