Δε. Απρ 15th, 2024

Με την «Γενιά Δημιουργίας» διεκδικεί τον δήμο Καλαμαριάς ο Γιάννης Δαρδαμανέλης

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς παραχώρησε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, στον  πολυχώρο REMEZZO στην Αρετσού Καλαμαριάς, όπου παρουσίασε το όνομα της δημοτικής του παράταξης «Γενιά Δημιουργίας», το οποίο όπως τόνισε «προϊδεάζει για έναν ανανεωμένο συνδυασμό προσώπων και το έμβλημα-λογότυπο που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης».

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύει στη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού και πολυκομματικού ψηφοδελτίου, αποτελούμενο από νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θα δουλέψουν για την επόμενη μέρα στην Καλαμαριά, ενώ επισήμανε ότι βασικός του στόχος είναι να λειτουργήσει ενωτικά και για αυτό συζητά με δημοτικούς συμβούλους και με επικεφαλής από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δήμο Καλαμαριάς.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς ανέπτυξε τις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας», παραπέμποντας στο αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο ήδη διαμορφώνεται και θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρας της διαβούλευσης με τους πολίτες της Καλαμαριάς, για την οριοθέτηση έργων, στόχων και κατευθύνσεων.

Το πρόγραμμα της παράταξης του κ. Δαρδαμανέλη κινείται σε πέντε άξονες:

– Έμφαση στη νεολαία: «Οι νέοι αισθάνονται παραγκωνισμένοι και αποκομμένοι από τα κοινά, εμφανίζοντας μια τάση αντίδρασης σε ο,τιδήποτε πολιτικό. Πρέπει να τους φέρουμε κοντά μας»

– Εξωστρέφεια: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε επαφές με τους όμορους δήμους για να συνεργαστούμε σε ζητήματα που μας αφορούν, όπως οι χώροι πρασίνου, η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, η θαλάσσια συγκοινωνία. Ακόμη πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την περιφέρεια, αλλά και επιστημονικούς φορείς».

– Διεκδικητικότητα: «Να αυξήσουμε τις πιέσεις μας προς την κεντρική πολιτική σκηνή για να διεκδικήσουμε χώρους που σήμερα ανήκουν στο κράτος, καθώς και πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πολυχώρο Remezzo, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, ο οποίος, όπως είπε, εδώ και τρία χρόνια δεν ανήκει στον δήμο, αλλά και στην Πλαζ Αρετσούς, της οποίας το χρησιδάνειο έχει λήξει από το 2017.

– Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού: «Το προσωπικό του Δήμου Καλαμαριάς είναι καλά καταρτισμένο, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη επιμόρφωση, ενώ πρέπει να ανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία».

– Ισορροπημένη ανάπτυξη: «Υπάρχουν τεράστιες ανισότητες μεταξύ διαφόρων περιοχών, όπως για παράδειγμα του Φοίνικα με την Κρήνη. Πρέπει να ενσκύψουμε στις υποβαθμισμένες περιοχές».

Ο κ. Δαρδαμανέλης δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει ένα πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και έστειλε το μήνυμα ότι «έχουμε σχέδιο και όραμα για την Καλαμαριά, θα βάλουμε το 150% των δυνάμεών μας ώστε την επόμενη των εκλογών να μπορούμε να κοιτάμε τους δημότες στα μάτια».