slider

Παύλος Μπαριτάκης: Προτεραιότητα το ζήτημα της οδικής σύνδεσης του νέου αερολιμένα με τη Βιάννο

Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον Υπουργό Υποδομών  και Μεταφορών

Το ζήτημα των υποδομών στο Δήμο Βιάννου, ειδικά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ήταν ένα εκ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν ανάμεσα στο Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ο κ. Μπαριτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα υποδομών που αφορούν το Δήμο Βιάννου, θέτοντας επί τάπητος -ως προτεραιότητα- το ζήτημα της οδικής σύνδεσης του νέου αερολιμένα με τη Βιάννο, μέσω της εφαρμογής της οδικής μελέτης «Αεροδρόμιο- Βιάννος- Καλάμι – Μύρτος- Ιεράπετρα», αλλά και την διασύνδεση του παραλιακού μετώπου με ένα ασφαλή οδικό δίκτυο.

Πρόκειται για μια μελέτη που εκπονείται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και από τον ΟΑΚ Α.Ε. και είναι αναγκαίο να μπει σε διαδικασία υλοποίησης.

«Είναι ένα έργο καθαρά αναπτυξιακό, συνδέοντας με ένα νέο σύγχρονο οδικό δίκτυο, ουσιαστικά το νοτιοανατολικό τμήμα της Κρήτης με το νέο αεροδρόμιο. Για εμάς είναι άμεσης προτεραιότητας να μπει και το έργο αυτό σε φάση υλοποίησης, μαζί με την κατασκευή του αεροδρομίου. Δεν είναι σίγουρα ένα εγχείρημα εύκολο, γιατί έχει υψηλή χρηματοδότηση.

Όμως όταν μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη πρέπει να προχωράμε σε πράξεις που το αποδεικνύουν», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης, που τόνισε ότι ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το έργο αυτό, συμμεριζόμενος την άποψη του Δημάρχου, ο οποίος σημείωσε πως οι σχετικές μελέτες έχουν φτάσει σε έναν υψηλό βαθμό ωριμότητας και είναι κρίμα να χαθούν.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και το θέμα της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου Καστρίου – Κερατόκαμπου του Δήμου Βιάννου, ενός ώριμου έργου, για το οποίο ο κ. Μπαριτάκης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης του. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα υπάρχει συνεργασία από την πλευρά του Υπουργείου, προκειμένου να εξεταστεί  η πιθανότητα χρηματοδότησης του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Βιάννου, η οποία βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από προκλήσεις και αλλαγές, τόσο με την λειτουργία του αεροδρομίου, όσο και με το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, που αναμένεται να μετατρέψουν το Δήμο Βιάννου, σε έναν ακόμη σημαντικότερο τουριστικό προορισμό, ο οποίος δε θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για υποδομές που θα υπάρξουν.

Οι δύο άνδρες, μετά το τέλος της συνάντησης, δεσμεύτηκαν ότι οι μεταξύ τους επαφές θα συνεχιστούν, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των εκκρεμών θεμάτων του Δήμου Βιάννου.

Share

Τελευταία άρθρα

Μήλος: Έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιών για συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς

Όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να διαθέσουν κατοικία ή κατάλυμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Μήλου…

4 λεπτά ago

Παρεμβάσεις 570.000 σε αθλητικές υποδομές του Δήμου Δράμας

Παρεμβάσεις αναβάθμισης του γηπέδου της Δόξας Δράμας και της αίθουσας άρσης βαρών, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής…

5 λεπτά ago

Βάνδαλοι, βρώμισαν σχολεία της Ν. Περάμου

Οργή και απογοήτευση στους κατοίκους, τη δημοτική Αρχή και τους εκπαιδευτικούς των Μεγάρων προκάλεσαν οι…

17 λεπτά ago

Νίκαια: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Π. Γιαννάκης”

Στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες για καλύτερες αθλητικές υποδομές.

24 λεπτά ago

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου

Mε συναυλίες τζαζ στον Προμαχώνα Παντοκράτορα, ηλεκτρονικής μουσικής στην πύλη Βιτούρι, βραδιά χορού στην Πλατεία…

32 λεπτά ago

Παιονία: Nέος κύκλος ανασκαφών στην Αρχαία Ευρωπό

Θετική η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο διαχρονικό αίτημα του Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, για…

52 λεπτά ago