slider

Στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ο Χαρδαλιάς: «Νέα εποχή σε ένα από τα ομορφότερα πάρκα του λεκανοπεδίου»

Στην πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση του νέου διοικητικού σχήματος του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, που έδωσε το «παρών», αποκάλυψε τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού του για την επόμενη μέρα του πάρκου.

«Το Πάρκο Τρίτση θα γίνει σημείο αναφοράς για όλο το Λεκανοπέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας βήμα – βήμα τα στάδια για δυναμική εξέλιξή του. «Θέλουμε στα επόμενα χρόνια να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για όλη την Αττική, με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή, αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι όλες οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου.

«Είμαστε σε συνεργασία με τους φίλους Δημάρχους, τους αρμόδιους φορείς, τους εργαζόμενους και όλους εκείνους που έχουν αγαπήσει το ‘Αντώνης Τρίτσης’, ώστε αυτό το Πάρκο, το οποίο είναι γεμάτο ζωή, να μπορεί να εκπέμψει φως σε όλο το Λεκανοπέδιο», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά και με έμφαση στην προσβασιμότητα, η εκμετάλλευση των εγκαταλελειμμένων δομών με τη μετατροπή τους σε χώρους πολιτισμού και άθλησης, η ενίσχυση της φύλαξης και της καθαριότητας, καθώς και η στελέχωση του Πάρκου με το απαραίτητο προσωπικό, αφού σήμερα διαθέτει μόλις επτά υπαλλήλους για μια έκταση 1.200 στρεμμάτων.

Το νέο ΔΣ
Με πρόσφατη απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, Πρόεδρος του επταμελούς ΔΣ του Πάρκου έχει οριστεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Σάκης Κατσούλης, με Αναπληρώτρια Πρόεδρο την Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτικού Τομέα Αθανασία Παπασπύρου. Τη σύνθεση της διοίκησης συμπληρώνουν πρόσωπα με σημαντική κοινωνική παρουσία στη Δυτική Αθήνα και εξειδικευμένοι επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. εξέλεξαν ως Γενική Διευθύντρια την έμπειρη στα αυτοδιοικητικά και επί 13 χρόνια Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Άννα Μεθυμάκη. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Μαρία Αγγελόπουλου, Γενικός Γραμματέας ο Ζήσης Ιωαννίδης και Ταμίας ο Άρης Πανόπουλος.

«Ευχόμαστε καλή αρχή στο νέο διοικητικό σχήμα», είπε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, σημειώνοντας: «θα αναδείξουμε το Πάρκο σε Μητροπολιτικό, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας με την Περιφέρεια».

«Ταυτοτικής σημασίας», χαρακτήρισε το Πάρκο για όλη την περιοχή η Δήμαρχος Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου, υπογραμμίζοντας ότι «συμπνέουμε και συμπλέουμε για το καλό του τόπου μας, είμαστε μαζί σε κάθε αγώνα και σε κάθε προσπάθεια».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του και τα μέλη του Δ.Σ. περιηγήθηκαν στους χώρους του Πάρκου, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και γνωστή ταβέρνα της περιοχής για να γευματίσουν όλοι μαζί.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/sto-parko-antonis-tritsis-o-hardalias”>Στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ο Χαρδαλιάς: «Ξεκινά νέα εποχή σε ένα από τα ομορφότερα πάρκα του λεκανοπεδίου» – iefimerida.gr</a></p>

Share

Τελευταία άρθρα

Παρεμβάσεις κοινωνικής ένταξης Ρομά σε επτά Δήμους της Κ. Μακεδονίας

Έντονο κοινωνικό πρόσιμο έχει η απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να χρηματοδοτήσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις κοινωνικής…

1 ώρα ago

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων ζητά η ΠΟΕ- ΟΤΑ

Άμεσα νομοθετικά μέτρα και όχι αποσπασματικές πρακτικές, για την προστασία των εργαζομένων στους δήμους της…

1 ώρα ago

Καλαμάτα: Διαμόρφωση 4.500 τ.μ. υπαίθριων χώρων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και υπαίθριων χώρων…

2 ώρες ago

Ομόφωνο «όχι» του Δ. Σ. Ορχομενού στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

Σταθερή η θέση του δήμου υπέρ της προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και της…

2 ώρες ago

Ν. Σμύρνη: Στην ψηφιακή εποχή και η Δημοτική Συγκοινωνία

Δείτε τα δρομολόγια από το κινητό σας.

2 ώρες ago

Γρ. Κωνσταντέλλος: “Πολιτική προσβολή για την Αυτοδιοίκηση η αφαίρεση των Υπηρεσιών Δόμησης από τους δήμους”

"Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από επιτήδειους, οι οποίοι τον πληροφόρησαν εσφαλμένα ότι η αιτία…

2 ώρες ago