Πε. Μάι 9th, 2024

Γιώργος Ιωακειμίδης: “ΝΑΙ” στα θετικά και “ΟΧΙ” εκεί που χρειάζεται

“Χαιρετίσαμε την πρόθεση του κ.Χαρδαλιά να εκκινήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Δυτική Αττική” δηλώνει στο “e-ota” o Γιώργος Ιωακειμίδης.

Συνέντευξη στον Περικλή Καπετανόπουλο

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και επι τριάντα χρόνια αιρετός στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση Γιώργος Ιωακειμίδης μιλά στον Περικλή Καπετανόπουλο για τον πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στην λειτουργία της Περιφέρειας.

Υπάρχουν ζητήματα στην οικονομική διαχείριση της προηγούμενης περιφερειακής αρχής που χρειάζεται να ερευνηθούν;

Όπου υπάρχει καπνός, λογικά, θα υπάρχει και φωτιά. Εμείς έχουμε δει τον καπνό, εδώ και καιρό, και ευτυχώς και η νέα Περιφερειακή Αρχή θέλει να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ζητώντας τον διαχειριστικό έλεγχο για τις συμβάσεις και τις προμήθειες της τελευταίας τετραετίας. Πλέον είναι στα χέρια των αρμοδίων οργάνων να ερευνήσουν, αυτά που ακόμα και η απελθούσα Περιφερειακή αρχή δεν αμφισβητούσε, δηλαδή το συσσωρευμένο ταμειακό έλλειμμα των 162.000.000 € και το έλλειμμα στον ΕΔΣΝΑ και όπου αλλού υπάρχει.

Ο κ. Χαρδαλιάς στον Ασπρόπυργο ανακοίνωσε έργα 545 εκατομμυρίων στην Δυτική Αττική για βασικά έργα υποδομής. Υπάρχει σε αυτό το σημείο σύμπτωση προτεραιοτήτων με την δική σας παράταξη;

Το ανέφερα εκτενώς και στα πρώτα Περιφερειακά Συμβούλια, χαιρετίζοντας την πρόθεση του κ. Χαρδαλιά να εκκινήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα από τη Δυτική Αττική. Ήταν από τις βασικές μας προεκλογικές προτεραιότητες. Η Δυτική, αλλά και η Ανατολική Αττική, δυστυχώς, έχουν μείνει πίσω στα βασικά έργα υποδομής, καθιστώντας τες από τις πιο μειονεκτούσες περιοχές του λεκανοπεδίου. Η εικόνα, όμως, πρέπει να αλλάξει τάχιστα. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει μόνο σύμπτωση προτεραιοτήτων, αλλά και δράσης, καθώς θα είμαστε δίπλα στην Περιφερειακή Αρχή για να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Η ένταξη των περιοχών αυτών στο σχέδιο πόλης οφείλει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η αιτία των επαναλαμβανόμενων δολιοφθορών στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας;

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προοδεύσει. Τα νησιά μας, επιτέλους πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε νερό. Δεν είναι δυνατόν, συμφέροντα του παρελθόντος να σαμποτάρουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων Αιγινητών. Πρέπει η Πολιτεία με κάθε μέσο να προστατεύσει την

εύρυθμη λειτουργία του αγωγού ύδρευσης. Η Ελλάδα έχει κανόνες. Πρέπει επιτέλους να δείξουμε ότι ισχύουν και ότι δεν επικρατούν οι κανόνες της ζούγκλας.

Πόσο εύκολο είναι «ξεμπλοκάρισμα» των έργων στο παραλιακό μέτωπο, ειδικά των έργων ανάπλασης στον Φαληρικό όρμο, μετά από τόσα χρόνια αδράνειας;

Εύκολο μπορεί να μην είναι. Είναι όμως αναγκαίο. Αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια με την κακή πορεία των έργων ανάπλασης στον Φαληρικό όρμο είναι πρωτοφανές. Η πρώτη φάση των έργων που είχαν ξεκινήσει το 2017 και την οποία παρέλαβε η προηγούμενη αρχή από εκείνη της κ. Δούρου παραδόθηκαν μετά από πολλαπλές παρατάσεις και τεράστια καθυστέρηση. Για τη δεύτερη φάση των έργων, η οποία ήταν συνολικά ευθύνη του κ. Πατούλη, μετά από επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες έναρξης για μία τετραετία, τελικά μόλις τον Μάρτιο του 2023 κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τον τελικό σχεδιασμό. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι, αλλά και οι οδηγοί που διέρχονται από το παραλιακό μέτωπο υφίστανται μία ταλαιπωρία κατ’ εξακολούθηση. Πρέπει, επιτέλους, αυτό το έργο να ξεβαλτώσει, γιατί σε λίγο καιρό θα αρχίζουμε να το παραλληλίζουμε με το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση πως προσδιορίζετε τον ρόλο σας απέναντι στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Έχοντας ασκήσει τριάντα χρόνια διοίκηση, ως Δήμαρχος Ρέντη και εν συνεχεία στον ενοποιημένο Νίκαιας – Ρέντη, γνωρίζω πότε πρέπει να συμφωνούμε και να διαφωνούμε με τα πεπραγμένα μίας Αυτοδιοικητικής Αρχής. Αυτό το πνεύμα, πιστεύω, το έχουμε όλες και όλοι ως παράταξη. Αφ’ ενός, το λέει και το όνομά μας, “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης” και αφετέρου το αποδεικνύουμε έμπρακτα, όταν σε μία δύσκολη στιγμή για το χώρο της κεντροαριστεράς, από το οποίο προερχόμαστε, έχουμε καταφέρει να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες αντιθέσεις και να συνθέτουμε όλες και όλοι μαζί για το καλό της Αττικής. Η συνεργασία, δυστυχώς, είναι κάτι που λείπει γενικότερα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Το στείρο όχι, έχει ευδοκιμήσει στην Ελλάδα, γιατί η αντιπολίτευση πολλές φορές δεν έχει να προτείνει τις αναγκαίες εναλλακτικές πολιτικές. Εμείς ως

Αττικός Κύκλος Συνεργασίας έχουμε να προτείνουμε δράσεις και παρεμβάσεις. Το έχουμε κάνει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης. Είμαστε στην Περιφέρεια Αττικής για να κάνουμε ορθότερη τη διαχείριση της διοίκησης του κ. Χαρδαλιά στην Περιφέρεια. Η αντιπολίτευση είναι για να συμφωνεί στα σωστά, αλλά και να διαφωνεί εκεί που χρειάζεται.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης είναι Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας”