Πε. Φεβ 22nd, 2024

Συνάντηση Δημάρχου Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο ΔημαρχείοΑμφιλοχίας

 

Τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σάκης Τορουνίδης.

Στη συνάντησή τους, συζήτησαν για την ανάγκη για ανάπτυξη στενότερης σχέσης μεταξύ μικρών και μεγάλων δήμων, την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και τις πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Θέλουμε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας, και να προκαλέσουμε ακόμη και μια αδελφοποίηση μεταξύ Αθήνας και Αμφιλοχίας. Έχουμε κοινές απόψεις και αντιλήψεις για την Αυτοδιοίκηση και είναι μια ευκαιρία να πάμε την Αυτοδιοίκηση εκεί που της αξίζει», ανέφερε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε «Είμαι εδώ για να δείξουμε ότι σημαντικό είναι να αποκεντρώσουμε και ο Δήμος Αθηναίων θέλει να είναι δίπλα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο και να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και των αιρετών της Δημοτικής Αρχής».

Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη για σύσφιξη των δεσμών της Αυτοδιοίκησης και τον κρίσιμο ρόλο της για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψή του κου Δούκα στην πόλη, προσφέροντας του ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο του συγγραφέα Νικόλαου Χαρ. Τέλωνα «Ταξίδι σε χρόνια λησμονημένα» Ταξίδι σε χρόνια λησμονημένα: Αμφιλοχία (Καρβασαράς) 1829-1944.