Πα. Ιούλ 26th, 2024

Ελλη Παπαγγελή αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της έμφυλης και οικογενειακής βίας

Η Ελλη Παπαγγελή, ορίστηκε με απόφαση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Συμπερίληψης και Αντιμετώπισης της Έμφυλης Βίας.

«Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου στον δήμο όπου μεγάλωσα και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Έπειτα από μία ιδιαίτερα απαιτητική -αλλά και δημιουργική- προεκλογική περίοδο κατά την οποία όλοι οι υποψήφιοι καταφέραμε να συνδυάσουμε τις υποχρεώσεις μας με τη μαχητικότητα που απαιτεί κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι δημότες της Αγίας Παρασκευής μας ανέδειξαν νικητές δίνοντάς μας ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε την Πόλη! Οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν την υποψηφιότητά μου εκλέγοντάς μας ως Δημοτική Σύμβουλο και στη συνέχεια ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης μου έκανε την τεράστια τιμή να μου αναθέσει τη θέση της Αντιδημάρχου σε έναν τομέα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ως Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Συμπερίληψης και Αντιμετώπισης της Έμφυλης Βίας λοιπόν, επιδιώκω να κάνουμε πράξη τα όσα δεσμευτήκαμε ως δημοτική αρχή – να αλλάξουμε δηλαδή τον τρόπο που η δημοτική αρχή προσεγγίζει τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες.

Είναι μία νέα Αντιδημαρχία την οποία δημιούργησε και μου εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Μυλωνάκης, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών καθώς και την υλοποίηση πολιτικών με στόχο την ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στην περιοχή μας, την εξάλειψη των ανισοτήτων και φαινομένων εκφοβισμού, και την εξάλειψη της έμφυλης και οικογενειακής βίας.

Στόχος είναι, εμείς πρώτοι ως Δημοτική Αρχή, και με την συνδρομή των ενεργών πολιτών να έχουμε συμμετοχή εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό είναι και το νόημα του εθελοντισμού. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την γειτονιά μας, για το μέρος δηλαδή που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε συμμετάσχει εθελοντικά σε διάφορες δράσεις. Εγώ για παράδειγμα πάντα συμμετείχα εθελοντικά σε δράσεις περιβαλλοντικές, σε αρχαιολογικές ανασκαφές, και σε παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στην Αττική. Όλοι μας λοιπόν, όσο απασχολημένοι και να είμαστε, έχουμε αν θέλουμε και τον χρόνο και την διάθεση να συνεισφέρουμε. Με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε τομέα. Αυτό επιδιώκω να κάνουμε πράξη. Να συγκεντρωθούμε όλοι οι ενεργοί πολίτες της Αγίας Παρασκευής κάτω από μία ομπρέλα και να συμμετέχουμε οπουδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε υποτροπικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν όλες και όλους εμάς: το πράσινο, τις φυσικές καταστροφές, τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη κοκ.

Ομοίως, στην κορυφή της κοινωνική μας πολιτικής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Ένα θέμα που δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Δυστυχώς στην επικαιρότητα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια φαινόμενα ακραίας βίας μέσα σε οικογένειες. Πλέον κρίνεται απαραίτητο ένας δήμος να ασχολείται και με αυτά τα φαινόμενα. Μέσα από καμπάνιες ευαισθητοποίησης και οργανωμένες δράσεις ενημέρωσης. Το ίδιο και με τις πολιτικές συμπερίληψης. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε δήμο για να συνδράμουμε και εμείς ως δημοτική αρχή στην εξάλειψη της ανισότητας εν γένει. Εγώ προσωπικά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στα νέα μου αυτά καθήκοντα και αυτό δεσμεύομαι προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου να κάνω».