Πα. Μάι 3rd, 2024

Αλεξανδρούπολη: Τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Γιάννη Ζαμπούκη συνάντησε η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα

Σειρά συναντήσεων στο γραφείο του στην Κομοτηνή, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στη Θάσο είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης συνάντησε την Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Συρεγγέλα, τον Γενικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΝ κ. Στάθη Σταθόπουλο, αλλά και την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Sussana Terstal.

Ο κύριος Τοψίδης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στον Έβρο, λόγω των πυρκαγιών και πόσο μεγάλη είναι η ζημία σε πολλαπλά επίπεδα για τον νομό, λέγοντας από την μεριά του, πως ως νέα περιφερειακή αρχή θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να συμβάλλει στο έργο της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της πληγωμένης περιοχής. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας ,είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε, πως το ζητούμενο είναι η αναστροφή αυτού του κλίματος το συντομότερο δυνατό.

Από την μεριά της, η κυρία Συρεγγέλα υποστήριξε, την αναγκαιότητα της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων για την ανασυγκρότηση του Εβρου, η συνεννόηση με όλους τους αυτοδιοικητικούς είναι απαραίτητη για το καλό των Εβριτών.

Νωρίτερα, η κυρία Συρεγγέλα επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, επισημαίνοντας του αυτό που είπε και στον κύριο Τοψίδη, ότι δηλαδή
τα κόμματα πρέπει να συνεργάζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.


Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Diaxon κ. Γεώργιο Γεωργίου και άλλους επιτελείς του ομίλου, ενώ η ημέρα είχε ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα το πρωί από το νησί της Θάσου, το οποίο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας έχοντας θεσμικές επαφές και συναντήσεις.