Τε. Μάι 8th, 2024

Δήμαρχος Νέας Ιωνίας: Έμεινα άναυδος από την αναποτελεσματικότητα της απερχόμενης διοίκησης

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης αναφέρει ότι στο πλαίσιο της παραλαβής που κάνουμε από τις υπηρεσίες διαπιστώσαμε ότι από την προηγούμενη χρονιά οι διευθυντές των σχολείων είχαν ενημερώσει την προηγούμενη δημοτική αρχή για τα προβλήματα της θέρμανσης και της συντήρησης στα σχολεία μας. Στις περιπτώσεις που ήταν κραυγαλέες δράσαμε άμεσα έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκάλεσα Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα της Αντιπολίτευσης, ακριβώς όπως είχα δεσμευτεί για να ενημερώσω για το κατεπείγον την κατάστασης στα σχολεία μας. Όπως είχα πει με εμάς θα είναι όλα δημόσια, όλα στη διαφάνεια και θα συζητάμε για όλα τα θέματα.

Ο κ. Μανούρης τονίζει με έμφαση:

“Έμεινα άναυδος από την αναποτελεσματικότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όσο αφορά τα σχολεία μας και την συντήρηση τους. Δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά. Πρέπει μετά την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία που είχαν άμεσα πρόβλημα να τρέξουμε το θέμα της συντήρησης όλων των σχολικών μονάδων”.

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας επισημαίνει πως, θα τρέξουμε το θέμα των εθελοντών στον Δήμο μας σε όλα τα επίπεδα, από το πράσινο και την πολιτική προστασία μέχρι τα κοινωνικά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι μια κοινωνία με εθελοντές λειτουργεί πάντα πιο αποτελεσματικά και εμείς θα δημιουργήσουμε τα κίνητρα ώστε να συμβεί αυτό.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε Μητρώο Εθελοντών που θα αποτελείται από πολίτες κατάλληλα εκπαιδευμένους και με τον ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά στον τομέα που θα εκπαιδευτούν για το κοινό καλό, καταλήγει ο κ. Μανούρης.