Σα. Μάι 18th, 2024

Γιάννης Μυλωνάκης: Οι προτεραιότητες μας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Γιάννης Μυλωνάκης είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με όραμα και στόχο να την μετατρέψει σε πόλη-πρότυπο. Την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ως δήμαρχος.

 Συνέντευξη στον Περικλή Καπετανόπουλο

Ποιες είναι οι  σας προτεραιότητες;

Καταρχάς θέλουμε να ενημερωθούμε εις βάθος για το τί παραλαμβάνουμε, πχ. την παρούσα οικονομική κατάσταση, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η προηγούμενη διοίκηση κλπ. Ταυτόχρονα, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης τη πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι η ψήφιση του προγράμματός μας ως του βασικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την πόλη.

 Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής;

Δυστυχώς είναι πολλά. Σίγουρα όμως αυτά που ξεχωρίζουν είναι η καθαριότητα, η στάθμευση, ο οδοφωτισμός, η ψηφιακή εξυπηρέτηση των δημοτών καθώς και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδικές χαρές της πόλης. Τα θέματα που απασχολούν την πόλη τα γνωρίζουμε καλά και έχουμε αποδείξει ότι συγκεκριμένο πλάνο για την αντιμετώπισή τους.

Τι θα γίνει με τα «μεγάλα» έργα της πόλης που είτε δεν έχουν ξεκινήσει (Κολυμβητήριο, Έκταση 23 στρεμ. στα Πευκάκια;) είτε κινδυνεύουν να σταματήσουν (νέο Δημαρχείο);

Tο μεγαλύτερο έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας ως νέα Δημοτική Αρχή είναι να λύσουμε τα μυριάδες μικρότερα προβλήματα ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής το συντομότερο. Τα υπόλοιπα που αναφέρατε είναι φυσικά ψηλά στις προτεραιότητες μας και θα εργαστούμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωσή τους.Xρηματοδοτήσεις που αυτή τη στιγμή είτε δεν υπάρχουν είτε βασίζονται σε «ευχολόγια».

Τι ζητάτε από τους Δημότες σας ;

Τους ζητάω να είναι ενεργοί, να συμμετέχουν, να μας τροφοδοτούν αδιαλείπτως. Να είναι αυστηροί στην κριτική τους προς εμάς -αλλά και σε εμένα προσωπικά- και να είναι σίγουροι ότι εάν και όπου έχουμε κάνει λάθος ή έχουμε ολιγωρήσει θα το παραδεχτούμε δημόσια. Μία σύγχρονη δημοτική αρχή χρειάζεται μία ειλικρινή σχέση διαλόγου με τους κατοίκους. Ωστόσο κι εκείνοιοφείλουν να επιδείξουν ωριμότητα και να αποδεικνύουν συνεχώς ότι βάζουν το κοινό καλό πάνω από το στενό ατομικό όφελος.

Για τι πράγμα δεσμεύεστε;

Να έχουμε ανοιχτό μυαλό και ανοιχτά αυτιά. Να επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα κι όχι στην αυτοπροβολή. Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να καταφέρουμε: να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή.

 Ποιο είναι το όραμά σας για την Αγία Παρασκευή;

Να μετατρέψουμε την Αγία Παρασκευή σε μία πόλη-πρότυπο, όχι μόνο για την Αττική αλλά σε πανελλήνιο επίπεδο. Σε μία πόλη η οποία θα ξεφύγει από τη μιζέρια της, Να κάνουμε την Αγία Παρασκευή μία πόλη συμμετοχική, σύγχρονη, φιλική για πολίτες αλλά και τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Μία πόλη για την οποία οι κάτοικοί της θα αισθάνονται υπερήφανοι που ζουν σε αυτή.