Κυ. Απρ 28th, 2024

Aψήφισαν το κρύο 4.200 δρομείς και έλαβαν μέρος στον αγώνα “Run The Lake Vouliagmeni”

Στην εκκίνηση για την αφετηρία του Run The Lake Vouliagmeni βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 4.000 δρομείς από Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός για την περιοχή μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο δήμαρχος Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Είναι 4.200 οι δρομείς οι οποίοι έχουν εγγραφεί, 370 παιδιά ηλικίας και ο σκοπός αυτού του παραδοσιακού πλέον αγώνα που γίνεται μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα είναι τα έσοδα τα οποία προκύπτουν να διατίθενται σε κάποια φιλανθρωπική δράση στην περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης».

Με τη θερμοκρασία να είναι στους έξι βαθμούς Κελσίου ο κ. Κωνσταντέλλος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στους ερασιτέχνες αθλητές. Και όπως επισήμανε πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αγώνας μετά το Μαραθώνιο των Αθηνών, τον Παραδοσιακό Μαραθώνιο.

«Αυτό μας κάνει πολύ περήφανους γιατί ήταν μια μικρή εκδήλωση που ξεκίνησε δειλά πριν από 9 χρόνια και κάθε χρόνο βλέπουμε δρομείς να αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια. Ουσιαστικά είναι ένας αγώνας γύρω από τη λίμνη της Βουλιαγμένης και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρο», πρόσθεσε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Η αγωνιστική δράση περιλαμβάνει διαδρομές των 5χλμ., 10χλμ., 20χλμ. καθώς και σκυταλοδρομία 20 χλμ. ενώ για τους μικρούς πρωταγωνιστές 1χλμ. και 2χλμ. Επίσης αθλητές ΑΜΕΑ θα λάβουν μέρος χωρίς κόστος, καθώς η συμμετοχή τους αποτελεί τιμή για την διοργάνωση και πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Λόγω του αγώνα, θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τις 13:00, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος από το ύψος της οδού Ορφέως στην περιοχή της Βουλιαγμένης, συνέχεια κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Απόλλωνος στη περιοχή της Βάρκιζας.