Πε. Μάι 2nd, 2024

Περιφέρεια Κρήτης: Σε τροχιά υλοποίησης εμβληματικά έργα για τον Δήμο Χανίων

Υπογραφή νέων χρηματοδοτήσεων ύψους 26.000.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης- Σε τροχιά υλοποίησης εμβληματικά έργα για τον Δήμο Χανίων

Στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταυρό Αρναουτάκη, σχετικά με τις Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ- ΒΑΑ).

Στη συνάντηση, στην οποία εκπροσωπήθηκαν θεσμικά και οι τέσσερις μητροπολιτικοί Δήμοι της Κρήτης (Δήμος Χανίων, Δήμος Ρεθύμνου, Δήμος Ηρακλείου και Δήμος Αγ. Νικολάου), εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης χρηματοδότηση, ύψους 26.000.000 ευρώ, για τη στρατηγική ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στον Δήμο Χανίων.

Η εν λόγω στρατηγική συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και αφορά στην προγραμματική περίοδο 2021-2027, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης εμβληματικά έργα, όπως την κατασκευή του πολυδύναμου δημοτικού κέντρου κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στη Ρεγγίνα (κοινωνικές υπηρεσίες, κοινωνικό εστιατόριο, καταφύγιο αστέγων, κ.α.), την
αποκατάσταση και επανάχρηση για τις βίλες Σβαρτς στην περιοχή της Χαλέπας και Πωλογιώργη, στην Αμπεριά, την ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου, την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Κουμ Καπί και την αποκατάσταση και προστασία του Προμαχώνα ΜOCENIGO στις ενετικές οχυρώσεις της παλιάς
πόλης Χανίων.

Επιπλέον, η χρηματοδότηση δρομολογεί και έργα καθημερινότητας, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη, όπως τη διαμόρφωση της οδού Τζανακάκη σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ποδηλατόδρομο, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Κισσάμου αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την ουσιαστική στήριξή του έκανε λόγο «για μια δυναμική επανεκκίνηση, αφού και στη νέα δημοτική περίοδο ο Δήμος Χανίων συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, ολοκληρώνοντας εμβληματικά έργα, που παρέμεναν στάσιμα για δεκαετίες. Η έγκριση της χρηματοδότησης, ύψους 26.000.000 ευρώ, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές της πόλης, καθώς επίσης θα δώσει μια ιδιαίτερη έμφαση και στις κοινωνικές υποδομές για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη, για την εξαίρετη συνεργασία, όπως επίσης και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων για την καθοριστική συμβολή τους.