Δε. Απρ 15th, 2024

Σταύρος Αρναουτάκης: «Οι γιατροί στην Κρήτη αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αληλλεγγύης»

«Οι γιατροί της Κρήτης είναι επιστήμονες που αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα του 1ου Πολυθεματικού Συνεδρίου που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, τα τελευταία χρόνια, παρέμεινε η κοινωνία, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. «Συνεχίζουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο με προτεραιότητα την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και των δομών υγείας της Κρήτης».

Παράλληλα, επεσήμανε την αξία του συνεδρίου ως ένα από τα κύρια επιστημονικά δρώμενα της Κρήτης, συγχαίροντας, τον Πρόεδρο και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τους συμμετέχοντες επιστήμονες.

«Από τη δική μας πλευρά, ως Περιφέρεια Κρήτης, επαναλαμβάνουμε πως οι γιατροί της Κρήτης, οι επιστήμονες που στηρίζουν το Σύστημα Υγείας, είναι άνθρωποι με βαθιές επιστημονικές γνώσεις, αλλά κυρίως επιστήμονες που αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Άνθρωποι που τιμούν τον όρκο τους και προσφέρουν, πραγματικά, μια νότα αισιοδοξίας στην κοινωνία», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην εναρκτήρια συνεδρία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, τοπικών αρχών και της ιατρικής κοινότητας.