Σα. Μάι 4th, 2024

Νίκος Παπαθανάσης: Αντιπλημμυρικά έργα 24,4 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι – Συνάντηση με τον Θ.Αμπατζόγλου

Αντιπλημμυρικά έργα για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, ύψους 24.452.800 ευρώ, συμφώνησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ένταξη των έργων αυτών στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» και συγκεκριμένα στην πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας», συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ. Στόχος των έργων διευθέτησης στο Ρέμα Σαπφούς είναι η επαναφορά της παροχετευτικότητας του ρέματος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών.

Στη συνάντηση του Νίκου Παπαθανάση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, το «παρών» έδωσαν και ο Ειδικός Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός και η Γ.Γ. του Δήμου Αμαρουσίου Μαίρη Γαλαζούλα.

Ο Νίκος Παπαθανάση μετά τη συνάντηση τόνισε ότι «Μετά από την Πρόσκληση για νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη χώρα, ύψους 260 εκατ. ευρώ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, πολύ σύντομα θα έχουμε το τεχνικό δελτίο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο σχετικό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ», προσθέτοντας ότι «το Ρέμα Σαπφούς, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε σε όλη τη χώρα, τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους και δίνουν μια προοπτική στους Δήμους και κυρίως μένουν για τις επόμενες γενιές».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανέφερε ότι η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς είναι το πιο σημαντικό έργο υποδομής που γίνεται στο Μαρούσι τα τελευταία 30 χρόνια και αφορά στην ασφάλεια και των όμορων Δήμων. «Προχωρώντας αυτό το έργο, θα μπορούν να γίνουν και όλα τα παράπλευρα έργα που αφορούν στα όμβρια της περιοχής, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους», τόνισε ο ίδιος.