Πε. Νοέ 30th, 2023

Δήμος Καρδίτσας: Χρηματοδότηση για έργα και μελέτες, ζήτησε ο Βασίλης Τσιάκος από τον Θοδωρή Λιβάνιο

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το υπουργείο εσωτερικών για να θέσει μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Καρδίτσας.

Στον κ. Λιβάνιο έθεσε το ζήτημα της εξεύρεσης χρηματοδότησης μελέτης για τρείς περιοχές της πόλης της Καρδίτσας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το δίκτυο όμβριων. Πρόκειται για τις περιοχές
Καροπλεσσίτικα – Παλέρμο, Καμινάδες και για την περιοχή μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Τρικάλων κοντά στα σχολικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι για αυτές τις περιοχές θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε ακόμη και με ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, να μην παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα. Ακόμη έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης για την Δημοτική Πινακοθήκη ώστε να επιλυθούν προβλήματα που προϋπήρχαν αλλά και προβλήματα που δημιούργησε ο Ιανός.

Επίσης ζήτησε πιστώσεις για έργα αγροτικής οδοποιίας και αποκαταστάσεων στις Κοινότητες του Δήμου, καθώς λόγω των τελευταίων δυο ακραίων καιρικών φαινομένων δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και για τα τρία αιτήματα ο υπουργός ήταν θετικός ωστόσο δεσμεύτηκε να απαντήσει εφόσον πρώτα τα μελετήσει. Ο Δήμαρχος ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση για το νέο κλειστό γυμναστήριο καθώς οι πιστώσεις που αρχικά δόθηκαν δεν επαρκούν για την πλήρη επισκευή των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα. Και για το αίτημα αυτό ο υπουργός δεσμεύτηκε να απαντήσει άμεσα.

Τέλος ο κ. Λιβάνιος αφού ευχήθηκε στον δήμαρχο καλή και παραγωγική νέα θητεία τον ενημέρωσε σε αδρές γραμμές και για τις αλλαγές που επέρχονται σε επίπεδο ΟΤΑ με τις συγχωνεύσεις οργανισμών και νομικών προσώπων στους κεντρικούς δήμους.