Πε. Μάι 23rd, 2024

Δημοτικές εκλογές 2023: Άνετη επικράτηση του Βασίλη Ξυπολυτά στην Κηφισιά – Εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά

Την εκλογή του από τον πρώτο γύρο φαίνεται πως εξασφαλίζει ο Βασίλης Ξυπολυτάς στον δήμο Κηφισιάς, έναντι του Γιώργου Θωμάκου.

Ποιος είναι ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981 (37 ετών), είμαι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το King’s College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School. Πτυχίο:BA Management and Marketing από το Coventry Business School.

Εργασία

Έχω εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ σήμερα είμαι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δυο εταιριών. Η πρώτη δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων, με τη διακριτική ονομασία «Ευγενές» και διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερα από 800 σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά (www.evgenes.gr), και η δεύτερη δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πολιτική

Έχω εκλεγεί τρεις φορές, στις πρώτες θέσεις Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, εκ των οποίων υπηρέτησα, αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και τα υπόλοιπα ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς.

Στα φοιτητικά μου χρόνια διατέλεσα πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (ΣΕΦΛ) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας. Μετά την επιστροφή μου, από το εξωτερικό, διατέλεσα αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, ενώ από το 2016 έχω διοριστεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

Τέλος, υπηρέτησα από 2014-2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) απ’ όπου οικειοθελώς αποχώρησα έτσι ώστε να αναλάβω χρέη Γραμματέα της ΝΔ.

Στα χρόνια αυτά έχω πραγματοποιήσει στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά, όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο, την κομποστοποίηση στην πηγή των απορριμμάτων, την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων, την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων των ΚΑΠΗ.

Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το περιβάλλον. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 ίδρυσα την ομάδα εθελοντών της «GreenΒelt» (www.greenbelt.gr), η οποία και με τη βοήθεια ιδιωτικών χορηγιών φύτευσε περισσότερα από 18.500 δένδρα στην Αττική.