Σα. Δεκ 2nd, 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 22:30 εκτίμηση αποτελέσματος για τους μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για τον αδγύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχη με τις εθνικές εκλογές η συμμετοχή, μέχρι αυτή την ώρa (16:00). H εικόνα που φτάνει είναι οτι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από το εκλογικό σώμα.

Παρατηρούναι κάποιες καθυστερήσεις καθώς οι συνδυασμοί είναι πολλοί και τα ψηφοδέλτια μεγάλα με πολλούς υποψηφίους. Υπάρχουν κάποιες ουρές από εκλογείς που καθυστερούν στα παραβάν.

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους για να υποδεχτούν και να καταχωρίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα από τα 22.722 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Πληροφορίες για όσουν αναζητούν το εκλογικό τους τμήμα δίνονται στο 2131361500 και στο «Μάθε πού ψηφίζεις».

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα πιο μικρά εκλογικά τμήματα με λίγους εγεγγραμένους.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα μονού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών ενώ στα ζυγού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγει η κάλπη των περιφερειακών εκλογών. Αυτό θα γίνει για να υπάρχει συνολικά εικόνα.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν τα αποτελέσματα με τα tablet.

Εκτίμηση αναμένεται στις 22:00 – 22:20 από την Singular Logic για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους.
Για τη σταυροδοσία θα υπάρχει σαφής εικόνα -ειδικά για τους μεγάλους δήμους- μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα προχωρά η εσνωμάτωση.

Εκλέγεται ο συνδυασμός που συγκεντρώνει ποσοστό 43% συν μία ψήφο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Εφόσον δεν επιτευχθεί αυτό το ποσοστό, θα ακολουθήσει Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.