Σα. Δεκ 2nd, 2023

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα – Δείτε πού ψηφίζετε με ένα κλικ

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, oι οποίες θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 8/10, γι’ αυτό και οι ψηφοφόροι πρέπει να μάθουν πού ψηφίζουν.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό να μην ψηφίζουν στο σχολείο που ψήφισαν στις εθνικές εκλογές 2023.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πού ψηφίζω 2023
Ο τρόπος για να μάθετε πού ψηφίζετε είναι μέσω της εφαρμογής του ΥΠΕΣ «Πού ψηφίζω 2023».

Όπως και στις προηγούμενες εκλογικές δύο αναμετρήσεις, έτσι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, με μερικά στοιχεία και μέσω Ίντερνετ θα μπορείτε να βλέπετε το σχολείο όπου θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Σε αυτές τις εκλογές, τα παραβάν θα είναι δύο, ένα για τους Δήμους και ένα για τις Περιφέρειες. Η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν θα έχει διαφορές.

Κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή του ΥΠΕΣ «Μάθε πού ψηφίζεις» θα σας ζητηθούν κάποια στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας.

Θα πρέπει να εισάγετε το επώνυμό σας, το όνομά σας, τουλάχιστον δύο γράμματα τόσο από το όνομα πατρός όσο και από το όνομα μητρός, καθώς και το έτος γέννησής σας.

Εν συνεχεία, πατήστε «Αναζήτηση» και μάθετε πού ψηφίζετε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

«Μάθε πού ψηφίζεις» εναλλακτικά

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κατάστημα ψηφοφορίας ενδέχεται να αλλάξει με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, μέχρι και μία ημέρα πριν τη διενέργεια των Εκλογών.

Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες στις δημοτικές εκλογές 2023
Οι ειδικοί κατάλογοι ετεροδημοτών δεν ισχύουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θα πρέπει οι εκλογείς να μεταβούν στην περιοχή που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.